Close
Ha véletlenül esős időt fognál ki Elba szigetén, megtérítik a hoteled árát

Ha véletlenül esős időt fognál ki Elba szigetén, megtérítik a hoteled árát

Egy percig sem kell aggódnunk az időjárás miatt, ha ezt a festői szigetet választjuk nyaralási célpontként.

Az Elba az Olaszországhoz tartozó Toszkánai-szigetek legnagyobb tagja. Ideális nyaralóhely, hiszen gyönyörű strandokkal, látványos épületekkel és kiváló ételkülönlegességekkel várja a látogatókat.

Tökéletes kombináció az aktív pihenést preferálók számára; egyszerre szolgálja a kikapcsolódást és tartogat számos látnivalót. A történelem iránt érdeklődők is imádják, elvégre Elba szigete arról is híres, hogy 1814-ben ide száműzték Bonaparte Napóleon francia császárt.

A szigeten minden adott tehát egy tökéletes vakációhoz, az egyetlen dolog, ami közbeszólhat, az a kedvezőtlen időjárás. Ennek kiküszöbölésére indították el az Elba No Rain kampányt,

aminek értelmében bárki visszatérítést igényelhet a szállodai költségeiből, akinek a túl sok eső tönkretette a nyaralását.

Hogy mi számít túl soknak? A meghatározás szerint a több mint két órán át tartó zivatar reggel tíz és este nyolc óra között.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a kezdeményezéshez nem csatlakozott a szigeten található összes hotel. Ha érdekel a lehetőség, ezen az olasz honlapon sorolták fel a kampányban résztvevő szállodákat, amelyek vállalták az esetleges költségtérítést. A különleges akció május 31-ig érvényes, és mivel Elba időjárása igen változékony tud lenni, egész jó eséllyel pályázhat ingyen szállásra, aki időben cselekszik.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

sziget | visszatérítés | szállás | ingyen | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram