Close
Ez a hihetetlen videó meztelenre vetkőzteti Oroszországot

Ez a hihetetlen videó meztelenre vetkőzteti Oroszországot

Semmihez sem hasonlítható kisfilm Oroszországról, a sztereotípiákon innen és túl.

Oroszországnak tizenegy időzónája van. Ha mást már nem is mondunk, ez az egy adat önmagában elmondja, milyen elképzelhetetlenül hatalmas országról beszélünk: olyan birodalom ők, amelyhez semmi hasonló sincs a világon. És ez az ország telis-tele van sztereotípiákkal – amelyek sokszor igazak, de gyakran nem –, hihetetlen kulturális nagyságokkal – amelyekben ugyanannyira találunk szépséget, mint rútságot –, kalandokkal, építészettel és tájakkal – amelyek számtalanszor lenyűgözőek és ugyanennyiszer is ijesztőek –, emberekkel és történetekkel – amelyekben ugyanannyi a nevetés, mint amennyi a könny.

Oroszországot nem lehet pár szóban elmesélni – viszont úgy tűnik, hat perc és harminchét másodpercben igen, hála Vincent Urban rendezőnek és tehetséges csapatának. Ha ki kéne küldeni a világűrbe egy rövidfilmet Oroszországról, mi garantáltan ezt tennénk a merevlemezre.

időzóna | mother russia | vimeo | video | in russia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Karnyújtásnyira van Magyarországtól ez az ékszerdoboz

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram