Close
Ezek a legjobb európai hotelek a Condé Nast Traveller szerint

Ezek a legjobb európai hotelek a Condé Nast Traveller szerint

A Condé Nast Traveller a világ egyik legbefolyásosabb utazási magazinja, havi megjelenésű, majdnem 900 ezres példányszámmal, a People’s Choice Awards elnevezésű szavazásos közvélemény-kutatásukon pedig 300 ezer utazó voksolt a legjobb városokra, szigetekre, hotelekre, és így tovább. A legjobb európai hotelek listáját már nyilvánosságra hozták, bemutatjuk, szerintük melyik három resort a legjobb az öreg kontinensen.

Vedema Resort, Szantorini

Az, hogy egy intézmény egy ilyen lista harmadik – vagy akár ötvenedik – helyén szerepel, azt jelenti, hogy minden földi jóval fel van szerelve, tökéletes a szolgáltatások tekintetében, és még valami plusszal is hozzá tud járulni a makulátlan időtöltéshez. Ez plusz a Vedema Resort esetében minden bizonnyal a környezet, Szantorini rusztikus bája és a tenger kékjének, és a sziget fehérre meszelt házai által keltett kontraszt olyasmi, ami a legsztoikusabb vendégeket is meghatja. A negyvenhat lakosztályból álló resorthoz tartozik egy medence, fitneszrészleg, pezsgőfürdő, spa, bárok és egy étterem is.

Santa Marina, Mikonosz

A görögök nagyon tudhatnak valamit a vendéglátásról, a lista második helyezettje ugyanis szintén egy görög szigeten, Mikonoszon található. A honlapjuk megfogalmazása szerint a 144 szobás hotel „uber-luxe”, amiben lehet valami, ugyanis hozzájuk tartozik a sziget egyetlen magánstrandja. A szobákból és lakosztályból illetve a privát villákból pazar kilátás nyílik az Ornos-öbölre, de sehonnan sem lehet olyan jól szemügyre venni az Égei-tengert, mint a feszített víztükrös, „ultra stílusos” Colonial Infinity Poolból. A szállodának van saját butikja, játszótere, helikopterleszálló-pályája, és egy olyan kikötő is akad a magánstrand közvetlen szomszédságában, ahol akár negyvenméteres jachtokat is tudnak fogadni.

Caresse Resort & Spa, Bodrum

Úgy fest, Európában a legjobb szállodák az Égei-tenger közelében vannak. Közéjük tartozik ez a bodrumi szálloda is, amelyet ebben az évben a legjobbnak választottak a Condé Nast olvasói. Nem úgy fest, mintha valami elképesztően különleges hely lenne, de amit csinálnak, azt egészen új szintre vitték. A hetvenhat szobás Caresse megalkotta a saját univerzumát, levált a környezetéről, és csak azokat a részeket emelte be saját világába, amik hozzátesznek, ilyen például a tenger. Hogy konkrétumokról beszéljünk: van itt fitneszközpont, teniszpálya, egy hamam, kül- és beltéri medencék, és aki szeretne, a szálloda saját jachtján reggelizhet.

A rangsort végigböngészve kiderül, hogy nem kizárt, mi inkább a 13. helyezettként szereplő toszkán villát tettük volna az első helyre, de jövőre szavazunk, és megpróbáljuk feljebb tolni ezen az impozáns listán.

resort | hotel | people’s choice awards | condé nast traveller | lista

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram