Close
Ezen az olasz téren gyönyörűen megoldották a távolságtartást

Ezen az olasz téren gyönyörűen megoldották a távolságtartást

Urbanisztikai csillagos ötös Vicchiónak!

Egyre inkább nyitnak a városok világszerte, a veszély azonban nem múlt el teljesen, és a fizikai távolságtartás továbbra is az egyik kulcsfontosságú óvatossági kérdés. A két ember közti távolságtartás konkrét jelzéseit a legtöbb esetben nem túl szép, szalagozott négyzetekkel, vonalakkal vagy sebtében felfestett körökkel jelzik – impozánsnak nagyon nem mondható, de persze praktikus módokon.

Vannak viszont üdítő kivételek: a Firenze-közeli Vicchióban például a város főterén nagyon esztétikus, sőt, kifejezetten szép és klasszikus megoldást találtak a távolságtartás jelzésére, ami tökéletesen illeszkedik a tér eredeti arculatához. Íme a Piazza di Giotto távolságtartással újratöltve:

A Caret Studio dizájniroda tervezte meg ezeket a fehér, festett négyzeteket, melyek száznyolcvan centire vannak egymástól. A stúdió elmondása szerint a StoDistante nevű projekt (szó szerinti fordításban „tartom a távolságot”) ideiglenes és a macskaköves térről könnyen lemosható, ha már nem lesz szükség rá. Mi mindenesetre nem láttunk még ilyen esztétikus és stílusos urbanisztikai választ a távolságtartásra, reméljük, sok várostervező követi majd a példát!

(Forrás: TravelandLeisure)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom