Close
Ezen az olasz téren gyönyörűen megoldották a távolságtartást

Ezen az olasz téren gyönyörűen megoldották a távolságtartást

Urbanisztikai csillagos ötös Vicchiónak!

Egyre inkább nyitnak a városok világszerte, a veszély azonban nem múlt el teljesen, és a fizikai távolságtartás továbbra is az egyik kulcsfontosságú óvatossági kérdés. A két ember közti távolságtartás konkrét jelzéseit a legtöbb esetben nem túl szép, szalagozott négyzetekkel, vonalakkal vagy sebtében felfestett körökkel jelzik – impozánsnak nagyon nem mondható, de persze praktikus módokon.

Vannak viszont üdítő kivételek: a Firenze-közeli Vicchióban például a város főterén nagyon esztétikus, sőt, kifejezetten szép és klasszikus megoldást találtak a távolságtartás jelzésére, ami tökéletesen illeszkedik a tér eredeti arculatához. Íme a Piazza di Giotto távolságtartással újratöltve:

A Caret Studio dizájniroda tervezte meg ezeket a fehér, festett négyzeteket, melyek száznyolcvan centire vannak egymástól. A stúdió elmondása szerint a StoDistante nevű projekt (szó szerinti fordításban „tartom a távolságot”) ideiglenes és a macskaköves térről könnyen lemosható, ha már nem lesz szükség rá. Mi mindenesetre nem láttunk még ilyen esztétikus és stílusos urbanisztikai választ a távolságtartásra, reméljük, sok várostervező követi majd a példát!

(Forrás: TravelandLeisure)

piazza di giotto | járvány | távolságtartás | festett négyzet | tér

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram