Close
Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

A zene lekapcsolása nem is volt opció az építészhallgató számára.

David Gumbao egy építészhallgató az Universidad Tecnológica Indoamérica (UTI) egyetemen Ambatóban, Ecuadorban. Elmondása szerint imád hangos zenére tanulni és beadandókat csinálni éjszaka, ám kiderült, hogy ez zavarja a szomszédait. És mit csinál ilyenkor az építészhallgató?

Nem, nem tekeri lejjebb a hangerőt vagy tesz fel egy fejhallgatót. Hanem épít egy komplett ministúdiót magának vidéken, ahol ugyanolyan hangosan mehet a muzsika.

A házat Sucrében, egy domboldalon építette meg Gumbao, melyhez a helyi Al Borde építészirodától kapott némi iránymutatást. A ház helyén egy 18. századi, teljesen romos épület állt, melynek egyes részeit belevették a most látható munkaállomásba. A stúdió teljes hangszigetelését a bahareque nevű hagyományos építészeti módszerrel oldotta meg a tanuló: fonott botok és sár alkotja a hangtompító falakat.

“Mindenki körbenevetett, hogy tanulószobát építek fából és szalmából. Azért cikiztek, mert hagyományos eljárást alkalmazok. Sokan nem értékelik, amink van, és azt gondolják, hogy a külföldi módszerekkel pénzt takaríthatnak meg. Pedig a tradicionális eljárások újragondolásával formabontó és remek dolgokat lehet készíteni. Remélem, hogy a projektem jó példa erre.”

A kunyhóból csodás a kilátás a vidékre, bent pedig meleg és meghitt a hangulat; tökéletes tanuló- és munkaállomás. A cölöpökön álló kis kunyhóban villany is van, alatta pedig megpihenhet, aki szeretne.

Szerintünk tökéletes.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: JAG Studio) 

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom