Close
Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

A zene lekapcsolása nem is volt opció az építészhallgató számára.

David Gumbao egy építészhallgató az Universidad Tecnológica Indoamérica (UTI) egyetemen Ambatóban, Ecuadorban. Elmondása szerint imád hangos zenére tanulni és beadandókat csinálni éjszaka, ám kiderült, hogy ez zavarja a szomszédait. És mit csinál ilyenkor az építészhallgató?

Nem, nem tekeri lejjebb a hangerőt vagy tesz fel egy fejhallgatót. Hanem épít egy komplett ministúdiót magának vidéken, ahol ugyanolyan hangosan mehet a muzsika.

A házat Sucrében, egy domboldalon építette meg Gumbao, melyhez a helyi Al Borde építészirodától kapott némi iránymutatást. A ház helyén egy 18. századi, teljesen romos épület állt, melynek egyes részeit belevették a most látható munkaállomásba. A stúdió teljes hangszigetelését a bahareque nevű hagyományos építészeti módszerrel oldotta meg a tanuló: fonott botok és sár alkotja a hangtompító falakat.

„Mindenki körbenevetett, hogy tanulószobát építek fából és szalmából. Azért cikiztek, mert hagyományos eljárást alkalmazok. Sokan nem értékelik, amink van, és azt gondolják, hogy a külföldi módszerekkel pénzt takaríthatnak meg. Pedig a tradicionális eljárások újragondolásával formabontó és remek dolgokat lehet készíteni. Remélem, hogy a projektem jó példa erre.”

A kunyhóból csodás a kilátás a vidékre, bent pedig meleg és meghitt a hangulat; tökéletes tanuló- és munkaállomás. A cölöpökön álló kis kunyhóban villany is van, alatta pedig megpihenhet, aki szeretne.

Szerintünk tökéletes.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: JAG Studio) 

munkaállomás | módszer | építészet | fakabin | tanuló

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram