Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

A zene lekapcsolása nem is volt opció az építészhallgató számára.

David Gumbao egy építészhallgató az Universidad Tecnológica Indoamérica (UTI) egyetemen Ambatóban, Ecuadorban. Elmondása szerint imád hangos zenére tanulni és beadandókat csinálni éjszaka, ám kiderült, hogy ez zavarja a szomszédait. És mit csinál ilyenkor az építészhallgató?

Nem, nem tekeri lejjebb a hangerőt vagy tesz fel egy fejhallgatót. Hanem épít egy komplett ministúdiót magának vidéken, ahol ugyanolyan hangosan mehet a muzsika.

A házat Sucrében, egy domboldalon építette meg Gumbao, melyhez a helyi Al Borde építészirodától kapott némi iránymutatást. A ház helyén egy 18. századi, teljesen romos épület állt, melynek egyes részeit belevették a most látható munkaállomásba. A stúdió teljes hangszigetelését a bahareque nevű hagyományos építészeti módszerrel oldotta meg a tanuló: fonott botok és sár alkotja a hangtompító falakat.

"Mindenki körbenevetett, hogy tanulószobát építek fából és szalmából. Azért cikiztek, mert hagyományos eljárást alkalmazok. Sokan nem értékelik, amink van, és azt gondolják, hogy a külföldi módszerekkel pénzt takaríthatnak meg. Pedig a tradicionális eljárások újragondolásával formabontó és remek dolgokat lehet készíteni. Remélem, hogy a projektem jó példa erre."

A kunyhóból csodás a kilátás a vidékre, bent pedig meleg és meghitt a hangulat; tökéletes tanuló- és munkaállomás. A cölöpökön álló kis kunyhóban villany is van, alatta pedig megpihenhet, aki szeretne.

Szerintünk tökéletes.

Ez is érdekelhet:

Fáradt bringázók pihenhetnek meg ebben a nagyon szép fakápolnában

Óriási farönkökből épült a pihenő, ahol az izmok mellett a lélek is elernyedhet.

(Fotók: JAG Studio) 

dizájn | munkaállomás | módszer | botok | tanuló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom