Close
Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

Zavarta a szomszédait a zene, úgyhogy épített magának egy faházat a semmiben

A zene lekapcsolása nem is volt opció az építészhallgató számára.

David Gumbao egy építészhallgató az Universidad Tecnológica Indoamérica (UTI) egyetemen Ambatóban, Ecuadorban. Elmondása szerint imád hangos zenére tanulni és beadandókat csinálni éjszaka, ám kiderült, hogy ez zavarja a szomszédait. És mit csinál ilyenkor az építészhallgató?

Nem, nem tekeri lejjebb a hangerőt vagy tesz fel egy fejhallgatót. Hanem épít egy komplett ministúdiót magának vidéken, ahol ugyanolyan hangosan mehet a muzsika.

A házat Sucrében, egy domboldalon építette meg Gumbao, melyhez a helyi Al Borde építészirodától kapott némi iránymutatást. A ház helyén egy 18. századi, teljesen romos épület állt, melynek egyes részeit belevették a most látható munkaállomásba. A stúdió teljes hangszigetelését a bahareque nevű hagyományos építészeti módszerrel oldotta meg a tanuló: fonott botok és sár alkotja a hangtompító falakat.

“Mindenki körbenevetett, hogy tanulószobát építek fából és szalmából. Azért cikiztek, mert hagyományos eljárást alkalmazok. Sokan nem értékelik, amink van, és azt gondolják, hogy a külföldi módszerekkel pénzt takaríthatnak meg. Pedig a tradicionális eljárások újragondolásával formabontó és remek dolgokat lehet készíteni. Remélem, hogy a projektem jó példa erre.”

A kunyhóból csodás a kilátás a vidékre, bent pedig meleg és meghitt a hangulat; tökéletes tanuló- és munkaállomás. A cölöpökön álló kis kunyhóban villany is van, alatta pedig megpihenhet, aki szeretne.

Szerintünk tökéletes.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: JAG Studio) 

kabin | tanuló | zene | munkaállomás | építészet

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom