Felejtsd el a zsúfolt Velencét és Veronát, itt egy jobb opció helyettük

Fedezd fel Vicenzát!

Az északkelet-olaszországi tartomány kampányt indított, hogy megismertesse a nagyközönséggel eklektikus identitását.

A kezdeményezést az Exploro nevű csoport gondozza. – Az Exploro egy közösségi projekt, amely a vicenzai vállalkozók egy csoportjának ötletéből született, hogy a helyiekre és a környék kiválóságaira építve kiemelje a régiót – mondta Lorenza Breda, a Bassano KMQ elnöke, az Exploro egyik vezetője.

– Ez egy kis falvakban és dombtetőn fekvő városokban gazdag vidék, amely Vicenzától Bassano del Grappáig, Marosticától a Berici hegyekig, a Brenta völgyétől Asiagóig csak arra vár, hogy felfedezzük. Autentikus helyek, amelyek a szomszédos Velencével és Veronával ellentétben a turizmus szempontjából még feltáratlanok. Vicenza egész évben várja a természetkedvelőket, az építészet rajongóit, valamint az ételek és borok szerelmeseit – folytatta Lorenza Breda.

Vicenza nyugodtabb, és kulturálisan gazdag ellenpontként szolgál a rivális Velencével és Veronával szemben.

Jelentős látnivalói közé sorolható még mintegy 4300 villája – amelyek közül jó néhányat kedvező árfekvésű szállásokká alakítottak át –, illetve közel két tucat, 16. században felhúzott villaépülete. Az UNESCO világörökségi státuszával is rendelkező Vicenza büszkélkedhet még a Teatro Olimpicóval és a Basilica Palladianával.

Beric-hegyei, a Brenta folyó és festői barlangjai raftingnak, túrázásnak, kerékpározásnak és egyéb szabadtéri sportoknak házigazdái. Emellett a tartomány fenntartja saját ősi szokásait is, amit Marostica városában a kétévente megrendezett sakkmérkőzés szemléltet talán a leginkább; az eseményen jelmezbe öltözött helyiek alkotják a bábukat a központi téren zajló élő, nagyszabású sakkjátszmában a csendesebb, nagyvárosi zajoktól távol eső régióban.

(Forrás: TravelPulse, fotók: Getty Images)

régió | falvak | oalszország | vicenza | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom