Close
Földrengéstől rázkódott Békéscsaba tegnap kétszer is

Földrengéstől rázkódott Békéscsaba tegnap kétszer is

Két földrengés is történt tegnap, amelyek epicentruma Arad közelében volt, de még Békéscsabán is lehetett érezni.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint 2023. május 22-én, helyi idő szerint 19 óra 46 perckor földrengést észleltek Romániában. Az epicentrumnak Arad térségében, az országhatártól megközelítőleg harminc kilométerre lévő területet jelölték.

A földmozgás erőssége 4,6-os volt a Richter-skálán.

Hétfőn este, helyi idő szerint 21:55 perckor újabb földrengés következett be, ennek az erőssége 4,2-es magnitúdó volt, az epicentrum pedig az előző közelében volt, Aradtól mintegy tizennégy kilométerre – közölte az MTI-vel a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Az Országos Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rengést Békéscsaba térségében a lakosság is érzékelte, károkról egyelőre nem érkezett hozzájuk bejelentés.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

románia | arad | Békéscsaba | földrengés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram