Close
Megszórta új csillagokkal a Michelin-kalauz Franciaországot

Megszórta új csillagokkal a Michelin-kalauz Franciaországot

Cognacban, egy nagyszabású díjátadó keretében mutatták be a Michelin Guide France 2022-t. Az eseményen fény derült arra is, hogy két új háromcsillagos, hat új kétcsillagos és negyvenegy új egy csillagos étterem csatlakozik a kalauzhoz.

Az eseményt a francia gasztronómia újjászületésének is lehet nevezni, hiszen az éttermek bizonyították rugalmasságukat, kreatív lendületeket, az ágazat szereplői pedig ismét összegyűlhettek és ünnepelhettek.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a díjátadón emlékeztetett arra, hogy a kétéves világjárvány súlyosan érintette a vendéglátóipari szektort, közép- és hosszú távú hatásai pedig még mindig nehezen mérhetők fel. Hozzátette:

a francia étteremtulajdonosok egész évben keményen dolgoztak, hogy mindenkit lenyűgözzenek.

Az esemény fénypontjaként bejelentették az új három Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermet. A Cassis-i Villa Madie csatlakozott a legmagasabb elismeréssel rendelkező éttermek táborához.

Az étterem olyan jellegzetes ételekről vált ismertté, mint a piros bogyós karabineros garnélarák.

A Szajna partján található Plénitude – Cheval Blanc Paris szintén átütő sikert ért el és egy csapásra bezsebelte mind a három Michelin-csillagot.

Nem szomorodhatnak azok sem, akik két csillaggal gazdagodtak, köztük három párizsi étterem, a Palais Royal, a Table – Bruno Verjus, valamint a L’Oiseau Blanc. Szintén két Michelin csillagot kapott a bommes-i Lalique, a Nimes-ben működő Duende és a monacói Le Blue Bay is.

További negyvenegy étterem kapott egy csillagot, köztük tizenkét vendéglátóhely a párizsi Ile-de-France-ról, így összesen hatszázhuszonhét Michelin-csillagos étterem található a 2022-es kalauzban.

(Forrás: Finedininglovers.com, fotók: az éttermek közösségi oldalai)

francia étterem | michelin-csillag | étterem | francia gasztronómia | Michelin

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram