Close
Változások: Három oltással érvényes az igazolás, feloldják a korlátozásokat februártól Franciaországban

Változások: Három oltással érvényes az igazolás, feloldják a korlátozásokat februártól Franciaországban

Jean Castex miniszterelnök csütörtök este bejelentette: Franciaországban február 2-tól kezdve fokozatosan feloldják azokat a járványügyi korlátozásokat, amiket az ötödik hullám miatt vezettek be, de változások lesznek az oltási igazolás érvényességében is.

Az új döntések értelmében február 2-től Franciaországban nem kötelező a kültéri maszkviselés, az otthoni munkavégzés csak ajánlott lesz, a kulturális és sportrendezvényeken pedig megszűnik a létszámkorlátozás. A több mint egy hónapja zárva tartó éjszakai szórakozóhelyek február 16-án nyithatnak újra,

ettől a naptól kezdve lehet táncolni, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, s engedélyezett lesz az étel- és italfogyasztás a közlekedési járműveken, stadionokban, színházakban, mozikban.

Ugyanakkor a tizenhat éven felüliek számára hétfőtől kötelező bemutatni az oltottsági igazolást az ötven főnél több embert fogadó nyilvános helyeken, sportlétesítményekben, kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, távolsági buszokon, belföldi repülőjáratokon.

Szintén döntés született arról, hogy az oltottsági igazolás három adaggal érvényes, a jövőben egy negatív teszt nem elégséges a nyilvános helyekre való belépéshez, kivéve az egészségügyi intézményeket.

A törvény tizenhat éves kortól írja elő az oltottsági igazolás használatát, ugyanis tizenhat éves kortól nem kötelező szülői beleegyezés az oltás felvételéhez. A tizenkét és tizenöt év közöttieknek továbbra is elég a védettségi igazolást bemutatni. A kormány ugyanakkor lehetővé teszi a harmadik adag oltás felvételét a tizenkét és tizenhét éven közöttiek számára is, de nem kötelező jelleggel.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

járványügyi korlátozások | járványügyi korlátozások feloldása | covid-19 | covid | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom