Close
Változások: Három oltással érvényes az igazolás, feloldják a korlátozásokat februártól Franciaországban

Változások: Három oltással érvényes az igazolás, feloldják a korlátozásokat februártól Franciaországban

Jean Castex miniszterelnök csütörtök este bejelentette: Franciaországban február 2-tól kezdve fokozatosan feloldják azokat a járványügyi korlátozásokat, amiket az ötödik hullám miatt vezettek be, de változások lesznek az oltási igazolás érvényességében is.

Az új döntések értelmében február 2-től Franciaországban nem kötelező a kültéri maszkviselés, az otthoni munkavégzés csak ajánlott lesz, a kulturális és sportrendezvényeken pedig megszűnik a létszámkorlátozás. A több mint egy hónapja zárva tartó éjszakai szórakozóhelyek február 16-án nyithatnak újra,

ettől a naptól kezdve lehet táncolni, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, s engedélyezett lesz az étel- és italfogyasztás a közlekedési járműveken, stadionokban, színházakban, mozikban.

Ugyanakkor a tizenhat éven felüliek számára hétfőtől kötelező bemutatni az oltottsági igazolást az ötven főnél több embert fogadó nyilvános helyeken, sportlétesítményekben, kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, távolsági buszokon, belföldi repülőjáratokon.

Szintén döntés született arról, hogy az oltottsági igazolás három adaggal érvényes, a jövőben egy negatív teszt nem elégséges a nyilvános helyekre való belépéshez, kivéve az egészségügyi intézményeket.

A törvény tizenhat éves kortól írja elő az oltottsági igazolás használatát, ugyanis tizenhat éves kortól nem kötelező szülői beleegyezés az oltás felvételéhez. A tizenkét és tizenöt év közöttieknek továbbra is elég a védettségi igazolást bemutatni. A kormány ugyanakkor lehetővé teszi a harmadik adag oltás felvételét a tizenkét és tizenhét éven közöttiek számára is, de nem kötelező jelleggel.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

omikron | utazás | franciaország | korlátozások feloldása | járványügyi korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan megszűnik a vonatközlekedés Ausztriába

Csodálatos fűszerillat lengi körül a világ legnagyobb mézecskalácsvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram