Vacsora a Szajnán
A folyóra megálmodott, vacsorával egybekötött hajókirándulások kínálata elsöprő, nehéz választani közülük. A Michelin-csillagos éttermeket irányító Frédéric Anton és Alain Ducasse által vezetett úszó éttermekkel biztosan nem lehet mellélőni, intimebb élményért pedig a Don Juan II-t érdemes megnézni. A Yachts de Paris-hoz tartozó étteremben csupán néhány asztal elérhető. A hajó napnyugtakor indul, és a vendégek a Notre-Dame-székesegyháztól kezdve a fényben fürdő Eiffel-toronyig gyönyörködhetnek Párizs legvarázslatosabb látványosságaiban, miközben ötfogásos, szezonális menüt kapnak. A lehető leghamarabb ajánlott asztalt foglalni, mivel ezek a hajók hamar megtelnek. Az indulási helyet nem mindig egyszerű megtalálni, ezért tanácsos időben elindulni.
Vissza a cikkhezItt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!