Tölcsér
Sokan azt mondják, hogy az igazi kézműves fagylalt, csakis a tökéletes tölcsérrel lehet teljes. Megszületése 1904-re datálható, a Missouri állambeli St. Louis-i világkiállításra. Egy fagyiárusnak ugyanis elfogyott a pohara, Ernest Hamwi szíriai cukrász pedig azonnal a segítségére sietett. Feltekert néhány frissen sült ostyát, mellyel kollégája tökéletesen ki tudta váltani a hiányzó poharakat. A tölcsér akkora sikert aratott, hogy Hamwi megalapította saját tölcsérgyárát, a Cornucopia Waffle Company-t.
Vissza a cikkhezAz ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!