A köszönés
Olaszországban számos módja van az üdvözlésnek, a legelterjedtebb közülük a „ciao”, amelyet a „szia” és a „viszlát” szóra is használnak. Ez azonban alkalmi üdvözlésnek számít, ezért amikor megérkezünk egy étterembe vagy bejelentkezünk a szállodába, használjuk inkább a hivatalosabb „buongiorno” kifejezést. Késő délutántól kezdve már jöhet a „buona sera”; ha pedig jó éjszakát kívánunk valakinek, akkor „buonanotte”. Napközben a hivatalos elköszönéshez az „arrivederci” a legudvariasabb. A férfiak esetében nem szokás egymást puszival köszönteni, kivéve, ha közeli barátokról van szó. Az első találkozáskor a kézfogás a megfelelő.
Vissza a cikkhezMegérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!