
Nem mindegy, mikor és milyen kávét rendelünk
Délután egy óra után eszpresszót vagy macchiatót érdemes választani, a lattét és a kapucsínót szigorúan csak reggel. Ha tejeskávét szeretnénk kortyolgatni, mindenképpen „caffe latte”-ként kell kérni, ugyanis ha nem mondjuk ki előtte, hogy „caffe”, akkor egy pohár meleg tejet fognak felszolgálni. Ha igazán le akarjuk nyűgözni a helyieket, a kapucsínót „capucciónak” nevezzük, ahogyan a rómaiak teszik. Alighanem kevesen tudják, hogy amennyiben asztalnál ülve fogyasztjuk el a kávét, többet kell fizetni érte, mintha a bárpultnál állva iszogatnánk.
Vissza a cikkhez
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!