A tonhalas szendvicses
Ahol találkozhatsz vele: A várótermekben, a beszállókapuk környékén, vagy bárhol, ahol úgy érzi, helyénvaló előrántani egy (szagos) szendvicset.
Hogyan maradj nyugodt: Ha zavar a szag, akkor átmehetsz egy másik helyre, de tudni kell, hogy a szag eltűnik, mire az illető befejezi az étkezést. Amennyiben allergiás vagy valamire, az már egy másik, nehezebb kérdés. Ha mondjuk a mogyoróra, és nem tudsz átülni máshová, magyarázd el a helyzetet, és kérdezd meg az utastársat, hogy el tudja-e tenni a szendvicset arra az időre, amíg távozol. – Általánosságban elmondható, hogy egy udvarias, mégis közvetlen kérés sok problémát megoldhat. A siker titka gyakran az, hogy olyan hangnemet használjunk, ami nem ítélkezik és értéksemleges – magyarázza Nick Leighton.
Vissza a cikkhezItt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!