A tonhalas szendvicses
Ahol találkozhatsz vele: A várótermekben, a beszállókapuk környékén, vagy bárhol, ahol úgy érzi, helyénvaló előrántani egy (szagos) szendvicset.
Hogyan maradj nyugodt: Ha zavar a szag, akkor átmehetsz egy másik helyre, de tudni kell, hogy a szag eltűnik, mire az illető befejezi az étkezést. Amennyiben allergiás vagy valamire, az már egy másik, nehezebb kérdés. Ha mondjuk a mogyoróra, és nem tudsz átülni máshová, magyarázd el a helyzetet, és kérdezd meg az utastársat, hogy el tudja-e tenni a szendvicset arra az időre, amíg távozol. – Általánosságban elmondható, hogy egy udvarias, mégis közvetlen kérés sok problémát megoldhat. A siker titka gyakran az, hogy olyan hangnemet használjunk, ami nem ítélkezik és értéksemleges – magyarázza Nick Leighton.
Vissza a cikkhezMegérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!