Menton
A brit viktoriánusok valamire ráéreztek, amikor a 19. században szinte elárasztották az egykori halászvárost, amely 1860-ban lett Franciaország része. A tengeri szellő által simogatott, vörös tetős házakkal és a paradicsommal töltött ételekkel teli Menton kicsit olaszos érzést kelt. A mentoni sétát a város számos kertjének egyikében ajánlott kezdeni – ezek közül a központi helyen található Val Rahmeh vagy a városon kívüli Serre de la Madone a két legjobb –, majd lemenni a vízpartra, és beszippantani a tengeri levegőt, élvezni a friss halakat és jó bort kínáló, üdítő éttermeket.
Vissza a cikkhezAz ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!