A névtelen
Nem meglepő módon a bunkóság vagy a tiszteletlenség az egyik legnagyobb hiba, amit egy szállodai vendég elkövethet. Igen, lehet, hogy éppen nyaral, de ez nem jelenti azt, hogy a kedvességet otthon kelljen hagynia. – A vendéglátás kemény iparág, és egy szolgáltatás-orientált munkakörben teljesíteni nagyon nehéz. Ezek az emberek általában éjszakánként és hétvégén is hosszú órákat dolgoznak. A felszolgálótól kezdve a szállodaigazgatóig nagyon fontos, hogy mindenkivel kedvesek és tisztelettudóak legyünk – magyarázza Meier. Mindez szavakra és tettekre egyaránt vonatkozik. Az olyan alapvető dolgokat, mint a „kérem” és a „köszönöm”, nagyra értékelik, miközben a csettintést, a tapsot, vagy az agresszívabb integetést rosszallóan fogadják. Ezt a hozzáállást nemcsak a személyzettel, hanem a többi vendéggel kapcsolatban is illik megtartani, azaz például ne foglaljuk el a nem használt napozóágyakat és mondjuk ne lassítsuk a bejelentkezést és a kijelentkezést.
Vissza a cikkhezMegérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!