Close
Olvass el a gyermekeddel egy mesét, amit a legszebb magyar festmények ihlettek

Olvass el a gyermekeddel egy mesét, amit a legszebb magyar festmények ihlettek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy projekt, ami kreatívan hozta össze a képzőművészetet és a mesék világát.

Koós Nikolett múzeumpedagógus és Fehér Zsanett grafikus áll a projekt mögött, amely az Áron és az aranymadár címet kapta. Mindketten a Magyar Nemzeti Galéria munkatársai.

Egyszer volt, hol nem volt, mese lett a képből, és a művekből megszületett Áron és az aranymadár története. A galériamese létrejöttéről a szerző, Koós Nikolett így nyilatkozott:

“A képzőművészeti alkotásokat sok szempont szerint szoktuk osztályozni. Figyelembe vesszük többek között a korszakot, az alkotó személyét, a különböző stílusirányzatokat. Az alábbi történetben azonban, félretéve a különböző tudományos kategóriákat, a Magyar Nemzeti Galéria néhány festménye sajátos, nem mindennapi viszonyrendszerben jelenik meg. Az Áron és az aranymadár című mesét kifejezetten a műalkotások ihlették. Kísérlet, melyben szó és kép folyamatos kölcsönhatása során a kép alakítja a történetet, és a szöveg illusztrációvá válik, még közelebb hozva a gyermekekhez a képzőművészet csodás világát. Mindezek mellett a könyv létrejöttében kiemelten fontossá vált, hogy túllépjünk a katalógusjellegen, a festmények kiegészítő illusztrálása által valóban mesekönyvvé váljon a kiadvány. Ebben volt nagy segítségemre Fehér Zsanett, újabb színfoltot adva a projektnek.”

A mesét ide kattintva lehet elolvasni. Aki nem hiszi, járjon utána!

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom