Close
Olvass el a gyermekeddel egy mesét, amit a legszebb magyar festmények ihlettek

Olvass el a gyermekeddel egy mesét, amit a legszebb magyar festmények ihlettek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy projekt, ami kreatívan hozta össze a képzőművészetet és a mesék világát.

Koós Nikolett múzeumpedagógus és Fehér Zsanett grafikus áll a projekt mögött, amely az Áron és az aranymadár címet kapta. Mindketten a Magyar Nemzeti Galéria munkatársai.

Egyszer volt, hol nem volt, mese lett a képből, és a művekből megszületett Áron és az aranymadár története. A galériamese létrejöttéről a szerző, Koós Nikolett így nyilatkozott:

“A képzőművészeti alkotásokat sok szempont szerint szoktuk osztályozni. Figyelembe vesszük többek között a korszakot, az alkotó személyét, a különböző stílusirányzatokat. Az alábbi történetben azonban, félretéve a különböző tudományos kategóriákat, a Magyar Nemzeti Galéria néhány festménye sajátos, nem mindennapi viszonyrendszerben jelenik meg. Az Áron és az aranymadár című mesét kifejezetten a műalkotások ihlették. Kísérlet, melyben szó és kép folyamatos kölcsönhatása során a kép alakítja a történetet, és a szöveg illusztrációvá válik, még közelebb hozva a gyermekekhez a képzőművészet csodás világát. Mindezek mellett a könyv létrejöttében kiemelten fontossá vált, hogy túllépjünk a katalógusjellegen, a festmények kiegészítő illusztrálása által valóban mesekönyvvé váljon a kiadvány. Ebben volt nagy segítségemre Fehér Zsanett, újabb színfoltot adva a projektnek.”

A mesét ide kattintva lehet elolvasni. Aki nem hiszi, járjon utána!

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom