Close
Olvass el a gyermekeddel egy mesét, amit a legszebb magyar festmények ihlettek

Olvass el a gyermekeddel egy mesét, amit a legszebb magyar festmények ihlettek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy projekt, ami kreatívan hozta össze a képzőművészetet és a mesék világát.

Koós Nikolett múzeumpedagógus és Fehér Zsanett grafikus áll a projekt mögött, amely az Áron és az aranymadár címet kapta. Mindketten a Magyar Nemzeti Galéria munkatársai.

Egyszer volt, hol nem volt, mese lett a képből, és a művekből megszületett Áron és az aranymadár története. A galériamese létrejöttéről a szerző, Koós Nikolett így nyilatkozott:

“A képzőművészeti alkotásokat sok szempont szerint szoktuk osztályozni. Figyelembe vesszük többek között a korszakot, az alkotó személyét, a különböző stílusirányzatokat. Az alábbi történetben azonban, félretéve a különböző tudományos kategóriákat, a Magyar Nemzeti Galéria néhány festménye sajátos, nem mindennapi viszonyrendszerben jelenik meg. Az Áron és az aranymadár című mesét kifejezetten a műalkotások ihlették. Kísérlet, melyben szó és kép folyamatos kölcsönhatása során a kép alakítja a történetet, és a szöveg illusztrációvá válik, még közelebb hozva a gyermekekhez a képzőművészet csodás világát. Mindezek mellett a könyv létrejöttében kiemelten fontossá vált, hogy túllépjünk a katalógusjellegen, a festmények kiegészítő illusztrálása által valóban mesekönyvvé váljon a kiadvány. Ebben volt nagy segítségemre Fehér Zsanett, újabb színfoltot adva a projektnek.”

A mesét ide kattintva lehet elolvasni. Aki nem hiszi, járjon utána!

koós nikolett | áron és az aranymadár | Magyar Nemzeti Galéria | mese | galériamese

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram