Close
Már nem sokat kell várni, és újranyit Európa egyik kedvenc nyaralós célpontja

Már nem sokat kell várni, és újranyit Európa egyik kedvenc nyaralós célpontja

Optimisták a görögök. 

Harisz Teoharisz, Görögország turisztikai minisztere bejelentette, hogy reményei szerint májusban újra megnyithatják az országot a turisták előtt – persze különféle szabályokkal.

Kizárólag azok utazhatnak be Görögországba, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, az antitest jelen van a szervezetükben, illetve negatív tesztet tudnak felmutatni.

„Célunk az, hogy május 14-ig speciális szabályokkal és frissített egészségügyi protokollal ismét beindítsuk az idegenforgalmat. Addig fokozatosan oldjuk fel a korlátozásokat, amennyiben a körülmények ezt lehetővé teszik” – mondta a miniszter.

Miután Görögországban beoltották az idős és a veszélyeztetett lakosokat, az idegenforgalomból élők jelentik a prioritást, hangsúlyozva a turisztikai ágazat fontosságát.

Ezzel kapcsolatban az EU bejelentette, hogy vélhetően nyárra elkészül a digitális vakcinaútlevél, amely lehetővé teszi a turizmus újraindítását a kontinensen. Az még nem derült ki, hogy a vakcinaútlevél érvényes lesz-e az EU-n kívüli országokból Európába érkezőkre.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

görögország | turizmus | tavasz | oltás | újraindul

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram