Close
Már nem sokat kell várni, és újranyit Európa egyik kedvenc nyaralós célpontja

Már nem sokat kell várni, és újranyit Európa egyik kedvenc nyaralós célpontja

Optimisták a görögök. 

Harisz Teoharisz, Görögország turisztikai minisztere bejelentette, hogy reményei szerint májusban újra megnyithatják az országot a turisták előtt – persze különféle szabályokkal.

Kizárólag azok utazhatnak be Görögországba, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, az antitest jelen van a szervezetükben, illetve negatív tesztet tudnak felmutatni.

“Célunk az, hogy május 14-ig speciális szabályokkal és frissített egészségügyi protokollal ismét beindítsuk az idegenforgalmat. Addig fokozatosan oldjuk fel a korlátozásokat, amennyiben a körülmények ezt lehetővé teszik” – mondta a miniszter.

Miután Görögországban beoltották az idős és a veszélyeztetett lakosokat, az idegenforgalomból élők jelentik a prioritást, hangsúlyozva a turisztikai ágazat fontosságát.

Ezzel kapcsolatban az EU bejelentette, hogy vélhetően nyárra elkészül a digitális vakcinaútlevél, amely lehetővé teszi a turizmus újraindítását a kontinensen. Az még nem derült ki, hogy a vakcinaútlevél érvényes lesz-e az EU-n kívüli országokból Európába érkezőkre.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom