Close
Már nem sokat kell várni, és újranyit Európa egyik kedvenc nyaralós célpontja

Már nem sokat kell várni, és újranyit Európa egyik kedvenc nyaralós célpontja

Optimisták a görögök. 

Harisz Teoharisz, Görögország turisztikai minisztere bejelentette, hogy reményei szerint májusban újra megnyithatják az országot a turisták előtt – persze különféle szabályokkal.

Kizárólag azok utazhatnak be Görögországba, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, az antitest jelen van a szervezetükben, illetve negatív tesztet tudnak felmutatni.

“Célunk az, hogy május 14-ig speciális szabályokkal és frissített egészségügyi protokollal ismét beindítsuk az idegenforgalmat. Addig fokozatosan oldjuk fel a korlátozásokat, amennyiben a körülmények ezt lehetővé teszik” – mondta a miniszter.

Miután Görögországban beoltották az idős és a veszélyeztetett lakosokat, az idegenforgalomból élők jelentik a prioritást, hangsúlyozva a turisztikai ágazat fontosságát.

Ezzel kapcsolatban az EU bejelentette, hogy vélhetően nyárra elkészül a digitális vakcinaútlevél, amely lehetővé teszi a turizmus újraindítását a kontinensen. Az még nem derült ki, hogy a vakcinaútlevél érvényes lesz-e az EU-n kívüli országokból Európába érkezőkre.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

európai unió | turizmus | oltás | május | újraindul

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram