Close
Sorra mondják le magyarországi útjaikat Amerikából és Ázsiából, az ok nagyon szomorú

Sorra mondják le magyarországi útjaikat Amerikából és Ázsiából, az ok nagyon szomorú

Azt hittük, a covid után végre kilábal a hazai turizmus, viszont a közelben zajló események már most elkezdték érinteni a szektort.

Az elmúlt hetekben mi is írtunk róla, hogy sorra mondják le európai foglalásaikat az Európán kívülről érkező turisták az ukrajnai háború miatt; ezzel az ágazat két éven belül a második mélypontját éli meg.

A Horvát Kereskedelmi Kamara Családi Turisztikai Egyesületének elnöke, Martina Nimac Kalcina szerint az év nagyon jól kezdődött, mivel a koronavírus miatti bezártság után rengetegen akartak utazni, áprilisra és májusra is sok foglalás érkezett, de áprilisra már mindent töröltek.

A helyzet viszont napról napra változik, és nem is olyan katasztrofális még, mint a járvány alatt – tette hozzá, amiben egyetértett vele a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője, Bakó Balázs is.

“Február 24. hirtelen megállást jelentett, főleg a beutazásoknál. Ami a kiutazásokat illeti, Oroszország közkedvelt célpontjaira, különös tekintettel Moszkvára vagy Szentpétervárra, esetleg a kettő kombinációjára induló utakat egyelőre lemondták,

de azt tapasztaljuk, hogy a nyugatra történő utazásokat nem érinti különösebben a háború, sőt a Covid miatti időszak után talán még fokozottabb is, mint előtte volt”

– fogalmazott Bakó Balázs, hozzátéve, hogy a beutazást Magyarország esetében jellemzően két vendégkör mondja le a háborúra hivatkozva.

“Főleg az Ázsiából és az USA-ból történő beutazásokra van hatással a háború. Onnan nézve egész Európa vagy bizonyos részei egy nagyobb ország méretét adják, egyesek fejében felmerült az, hogy szomszédos országokról van szó, noha itt a határ azért nagyon sokat jelent.”

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége is abban bízik, hogy a háború hamarosan véget ér, ezzel együtt pedig a turizmus is újra nagyon gyorsan megélénkül.

(Forrás: Infostart, fotók:

háború | lemondás | orosz-ukrán | amerika | ázsia

FOLYTASD EZZEL

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram