Sorra mondják le magyarországi útjaikat Amerikából és Ázsiából, az ok nagyon szomorú

Azt hittük, a covid után végre kilábal a hazai turizmus, viszont a közelben zajló események már most elkezdték érinteni a szektort.

Az elmúlt hetekben mi is írtunk róla, hogy sorra mondják le európai foglalásaikat az Európán kívülről érkező turisták az ukrajnai háború miatt; ezzel az ágazat két éven belül a második mélypontját éli meg.

A Horvát Kereskedelmi Kamara Családi Turisztikai Egyesületének elnöke, Martina Nimac Kalcina szerint az év nagyon jól kezdődött, mivel a koronavírus miatti bezártság után rengetegen akartak utazni, áprilisra és májusra is sok foglalás érkezett, de áprilisra már mindent töröltek.

A helyzet viszont napról napra változik, és nem is olyan katasztrofális még, mint a járvány alatt – tette hozzá, amiben egyetértett vele a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője, Bakó Balázs is.

"Február 24. hirtelen megállást jelentett, főleg a beutazásoknál. Ami a kiutazásokat illeti, Oroszország közkedvelt célpontjaira, különös tekintettel Moszkvára vagy Szentpétervárra, esetleg a kettő kombinációjára induló utakat egyelőre lemondták,

de azt tapasztaljuk, hogy a nyugatra történő utazásokat nem érinti különösebben a háború, sőt a Covid miatti időszak után talán még fokozottabb is, mint előtte volt"

– fogalmazott Bakó Balázs, hozzátéve, hogy a beutazást Magyarország esetében jellemzően két vendégkör mondja le a háborúra hivatkozva.

"Főleg az Ázsiából és az USA-ból történő beutazásokra van hatással a háború. Onnan nézve egész Európa vagy bizonyos részei egy nagyobb ország méretét adják, egyesek fejében felmerült az, hogy szomszédos országokról van szó, noha itt a határ azért nagyon sokat jelent."

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége is abban bízik, hogy a háború hamarosan véget ér, ezzel együtt pedig a turizmus is újra nagyon gyorsan megélénkül.

(Forrás: Infostart, fotók:

ázsia | beutazás | magyarország | orosz-ukrán | amerika

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom