Close
Négy izgalmas alkotó, aki inspirációt hozott az idei évünkbe

Négy izgalmas alkotó, aki inspirációt hozott az idei évünkbe

A művészet ereje segíthet a nehéz időkben, akár abban, hogy új utakat találjunk, akár abban, hogy egy kicsit magunk mögött hagyjuk a hétköznapok gondjait. Idén is több különleges alkotóval készítettünk interjút, ezekből válogattunk.

Fürjesi Csaba

Fürjesi Csaba grafikus- és festőművész, tíz éve él Salzburgban. Munkái nevesebb hazai és nemzetközi galériákban szerepelnek, világszerte számos egyedi és csoportos kiállítása volt már, huszonhét éve vezet egy művészetelepet a Nógrád megyei Cereden.

Művészetről, kétlakiságról, flow-élményről is beszélgettünk a művész Humánszinkron című budapesti kiállítása kapcsán.

Szilvia Molnar

Ugyan a könyve még meg sem jelent, a mérvadó The Guardian már a jövő esztendő kötelező olvasmányai között emlegeti regényét. Ha mindez nem lenne elég, ezt az eredményt a magyar származású Szilvia Molnar elsőkönyves szerzőként érte el.

A Roadster megkereste a Texasban élő írónőt, és kifaggatta The Nursery című regényéről.

Keresztes Zsófia és Zsikla Mónika

A Velencei Biennálén Magyarországot idén Keresztes Zsófia képviselte Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállításával, amely február 26-ig látható a Ludwig Múzeumban.

A biennálé után és a Ludwig Múzeumos megnyitó előtt Keresztes Zsófia kiállító művészt és Zsikla Mónikát, a kiállítás kurátorát faggattuk.

 

 

 

interjú | keresztes zsófia | fürjesi csaba | zsikla mónika | szilvia molnar

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram