Close
Három őszi-téli lookbook, amit érdemes szemügyre venni

Három őszi-téli lookbook, amit érdemes szemügyre venni

Támad a nouvelle vague és az elegáns sístílus. Három brand, ami nagyon tetszetősen ötvözi az eleganciát és a maszkulinitást.

Massimo Dutti: Iconic Drive

Totális hatvanas évek vibe-ot hoz a barcelonai Massimo Dutti új 2017-es őszi-téli kollekciója, ránézünk, és szinte máris peregni kezd előttünk a francia új hullám Jean-Paul Belmondóval, Goddard-ral és Truffaut-val. A lookbook fotói is olyanok (nem is beszélve a videóról), mintha stilleket látnánk egy soha be nem mutatott nouvelle vague alkotásból: szavakkal nehezen kifejezhető lezserség, nem tolakodó, de határozott maszkulinitás, vastag textúrák, gyapjúpulóverek és nadrágok, szarvasbőrkabát, és a kihagyhatatlan garbó, a párizsi anarchista egyetemi tanárok és diákok egyenviselete.

Alps & Meters: 2017 AW

Nagyon hasonló energiákkal operál a síruházat Armanija, az Alps & Meters: a hetvenes-nyolcvanas évek világát idézik meg. Ha már filmes hasonlatokkal éltünk az előbb, akkor ki is tartunk jó szokásunk mellett: az A&M 2017-es őszi-téli kollekciói olyanok, mintha egy James Bond-film elevenedne meg (Roger Moore-korszak, Szigorúan bizalmas 1981-ből). Időtlen, makulátlan és szintén nagyon férfias, és ha ezekkel a jelzőkkel egy sportruházati kollekciót tudunk illetni, az egészen egyedülálló teljesítményt jelent. A svéd brandet olyan síúttörők inspirálják, mint Stein Eriksen és Jean Claude Killy, akik kissé leegyszerűsítve azok voltak a sísportnak, mint Fred Perry a tenisznek.

Hugo Boss: 2017 AW

A Boss ready to wear őszi/téli kollekciója olyan letisztult és simára csiszolt, mint egy márványlap, a lookbook modelljei is inkább tűnnek két lábon járó tökéletes szobroknak, mint hús-vér embereknek. Az üzenetet nehéz félreérteni: egy időből kiragadott, makulátlan világ atmoszféráját kínálják nekünk, ami akkor is vonzó, ha csak egy illúzióról beszélünk. Ha van közös pont a három kollekcióban, az a múlt markáns megjelenése: a Boss jelenlegi darabjaiban is van egy nehezen detektálható, mégis masszív jelenlét a hatvanas évekből – jó, legyen megint film: Fellini Édes élet, vagy Alain Delon a késő hatvanas évekből.

boss | nadrág | kord | síruházat | őszi-téli kollekció

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram