Close
Ilyen egyszerűen még nem kaptál meg mindent Veszprémről és a Bakony-Balaton régióról

Ilyen egyszerűen még nem kaptál meg mindent Veszprémről és a Bakony-Balaton régióról

Portrék, túraajánlók, rejtett kincsek, kulisszatitkok és a táj történetei: a Veszprém-Bakony-Balaton régió bejárására hív a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos online magazinja, a Hello Veszprém-Balaton.

Milyen legendák kapcsolódnak a balatoni tanúhegyekhez? Hol találhatsz egyedi antikvitást a Balaton-felvidéken járva? Milyen hagyományok nyomán készült el az EKF söre? Milyen történeteket hordoznak Veszprém belvárosi házainak falai és mitől lesz annyira eredeti egy bakonyi fogás?

Legyen szó a VEB2023 EKF műhelytitkairól, helytörténetről, gasztronómiáról, kultúráról, dizájnról vagy akár ökológiai témákról, a Hello Veszprém-Balaton magazin oldalán a legkülönbözőbb régiós program-, és helyszínajánlókat, interjúkat, kultúrtörténeti és helytörténeti érdekességeket olvashatsz a helloveb.hu-n.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervező csapata által összeállított online magazint olvasva a régiós érdekességek mellett számtalan kulisszatitkot tudhatsz meg többek között a VEB2023 EKF projektjeiről, saját és koprodukciós szervezésű eseményeiről és a programhoz csatlakozott településekről is.

Beleshetsz a Pajta Programban résztvevő helyszínek padlására, megtudhatod, hogy működnek a Kultháló közösségek körbejárhatod a Balaton és a Bakony legszebb erdőit, romjait, kevésbé ismert vagy épp méltán híres pontjait, vagy megismerheted Veszprém elfeledett városrészeinek helytörténetét is.

Az EKF régió több mint száz településének kiemelt programjait, kulturális érdekességeit, helyi alkotóit, közösségformáló szervezeteit, arcait bemutató és a VEB2023 EKF-hez kapcsolódó rendezvényeket felölelő témákkal beléphetsz a kulisszák mögé és közelebb kerülhetsz Veszprémhez és a Bakony-Balaton régióhoz.

Egyedi, régiós tartalmak

A tartalmak között találhatsz például túraajánlókat: ha szeretnéd megismerni a dörgicsei templomromok történetét vagy felfedezni a Halom-hegyet, esetleg a déli parton található berényi szőlőhegyet, ami Hamvas Bélát is megihlette, a Kikapcsolódás rovatban találsz tippeket, tudnivalókat. Közelebbről is megismerkedhetsz a VEB2023 EKF Rendhagyó terek színházi programsorozatának társulataival, ökológiai szemléletű projektjeinek társszervezőivel vagy a veszprémi Utcakép Fejlesztési Program tulajdonosaival is.

A Történetek rovatban izgalmas interjúkat olvashatsz a régiót és a VEB2023 EKF programot formáló szereplőkkel, például Tóth Andrejjel, a veszprémi KUNSZT tulajdonosával, Szabó Dezső képzőművésszel, akit számtalan alkalommal ihletett meg a Balaton, a Zirci Ciszterci Apátság perjelével, Marton Bernát atyával vagy a Folly Arborétum egyik társtulajdonosával, Folly Rékával. A Gasztro rovat a bakonyi módra készített fogások kultúrtörténetével, a Balatoni borrégióval, de a Farkas István festő szigligeti villájából átalakult étteremről is mesél.

A régió összes EKF-es eseménye egyetlen felületen

Jó hír, hogy a sokszínű témákat felvonultató ajánlók és interjúk mellett, hamarosan már a Veszprémben és a régióban megvalósuló VEB2023 EKF-es események között is böngészhetsz a helloveb.hu részletes programajánló rovatában.

Koncertek, kiállítások, interaktív előadások, beszélgetések, fesztiválok, színházi és cirkuszi programok, gyermekfoglalkozások, kreatív workshopok és a Veszprém-Bakony-Balaton régióban zajló saját és koprodukciós események részleteit érheted majd el néhány kattintással, egyetlen felületen összegyűjtve.

program | magazin | helloveb | balaton | történet

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram