Close
Hét app utazáshoz, melyek segítségével kevesebb lesz a bosszankodás

Hét app utazáshoz, melyek segítségével kevesebb lesz a bosszankodás

Tele a letöltő áruház hasznosabbnál-hasznosabb olyan applikációkkal, melyek több szempontból megkönnyíthetik az utazásunkat, legyen szó a valutafigyelőtől a nyilvános illemhely-kutatóig. Összeszedtünk hét praktikus appot.

SitOrSquat

Ha menni kell, akkor menni kell… A SitOrSquat alkalmazásban világszerte százezernél is több nyilvános vécé szerepel és igény esetén (és hát miért lenne más igény…) a legközelebbi elérhető illemhelyeket tünteti fel.

Persze aki a sürgősség helyett a minőséget keresi, az is jól járhat, mert a felhasználók különféle szempontok alapján értékelhetik a mosdókat és újakat adhatnak hozzá az adatbázishoz.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Citymapper

A nagyvárosokban tömegközlekedőknek segít elsősorban.

Kicsit a mi BKK-futárunkat idézi, hiszen rengeteg információt ad a különféle buszok, vonatok, villamosok és egyéb közlekedési eszközök pontos menetrendjéről.

Sőt, javaslatokat tesz, hogy melyik vonatkocsiban érdemes helyet keresni, és időben figyelmeztet a leszállás előtt.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

RunGo

Aki szenvedélyesen és elhivatottan űzi a futást, az ismeretlen terepen sem hagy fel az edzéssel. Értelemszerűen nehezen találjuk meg ilyenkor a legjobb futóútvonalakat, de itt a RunGo, ami az aktuális helyzetünkhöz viszonyítva ajánlja fel a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb útvonalat.

Az offline is elérhető, hangos navigációval felszerelt app több mint kilencvenezer útvonalat kínál fel világszerte, a prémium felhasználók pedig helyi idegenvezetők által gründolt túrákat és városnézést is találnak.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Detour

Azoknak érdemes letölteniük, akik nem szeretnek szervezett túrákon barangolni, inkább saját maguk tempójában és ízlésük szerint ismerkednének az adott hellyel.

Korlátozott számú nagyvárosban igénybe vehető, a helyi lakosok által összeírt és felmondott audio szolgáltatás ez, ami direkt nem a tipikus turistamágnes helyekre viszi el a látogatót.

Platform: iOS és Android  |  Ár: az alkalmazás ingyenes, a túrák ára változhat

XE Currency

Percenkénti frissüléssel az élő valutaárfolyamot vizsgálja.

Egyszerre akár tíz különböző pénznemet kedvencnek jelölve azonnal megtudhatjuk, mikor és mennyit változik a bankkártyánkon vagy a zsebünkben pihenő összeg értéke.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Mobile Passport

A papírmunkát felgyorsító, egész pontosan helyettesítő mobilútleveles applikáció mindannyiunk életét megkönnyíti.

Hasonló adatokat kell megadnunk, mint egy hagyományos útlevél esetében, cserébe egy QR-kódot kapunk a készülékünkre – azokban az országokban, ahol ez az eljárás elfogadott.

A mobilútlevél felhasználói egy sokkal gyorsabban haladó saját biztonsági sávot vehetnek igénybe a reptéren. Az alkalmazást jelenleg huszonnégy repülőtéren és egy tengeri kikötőben használják az amerikai és a kanadai állampolgárok.

Platformok: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Airhelp

Ha törlik a járatunkat vagy nagyon sokat késik a gépünk, adott esetben kártérítést kérhetünk. Igen ám, csakhogy legtöbben nem vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel, hogy mikor és milyen élethelyzetben verhetjük a pultot a pénzünkért.

Ebben segít az Airhelp: amennyiben az utazásunk során valami gikszer történik, akkor az alkalmazás megkeresi és megtalálja a megfelelő kártérítési igényt – és be is adja helyettünk. Ha a követelésünk sikeres, automatikusan a számlánkra helyezi a nekünk járó összeget.

Platformok: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Ez is érdekelhet:

(Fotók: unsplash.com)

utazás | app | alkalmazás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram