Close
Hét app utazáshoz, melyek segítségével kevesebb lesz a bosszankodás

Hét app utazáshoz, melyek segítségével kevesebb lesz a bosszankodás

Tele a letöltő áruház hasznosabbnál-hasznosabb olyan applikációkkal, melyek több szempontból megkönnyíthetik az utazásunkat, legyen szó a valutafigyelőtől a nyilvános illemhely-kutatóig. Összeszedtünk hét praktikus appot.

SitOrSquat

Ha menni kell, akkor menni kell… A SitOrSquat alkalmazásban világszerte százezernél is több nyilvános vécé szerepel és igény esetén (és hát miért lenne más igény…) a legközelebbi elérhető illemhelyeket tünteti fel.

Persze aki a sürgősség helyett a minőséget keresi, az is jól járhat, mert a felhasználók különféle szempontok alapján értékelhetik a mosdókat és újakat adhatnak hozzá az adatbázishoz.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Citymapper

A nagyvárosokban tömegközlekedőknek segít elsősorban.

Kicsit a mi BKK-futárunkat idézi, hiszen rengeteg információt ad a különféle buszok, vonatok, villamosok és egyéb közlekedési eszközök pontos menetrendjéről.

Sőt, javaslatokat tesz, hogy melyik vonatkocsiban érdemes helyet keresni, és időben figyelmeztet a leszállás előtt.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

RunGo

Aki szenvedélyesen és elhivatottan űzi a futást, az ismeretlen terepen sem hagy fel az edzéssel. Értelemszerűen nehezen találjuk meg ilyenkor a legjobb futóútvonalakat, de itt a RunGo, ami az aktuális helyzetünkhöz viszonyítva ajánlja fel a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb útvonalat.

Az offline is elérhető, hangos navigációval felszerelt app több mint kilencvenezer útvonalat kínál fel világszerte, a prémium felhasználók pedig helyi idegenvezetők által gründolt túrákat és városnézést is találnak.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Detour

Azoknak érdemes letölteniük, akik nem szeretnek szervezett túrákon barangolni, inkább saját maguk tempójában és ízlésük szerint ismerkednének az adott hellyel.

Korlátozott számú nagyvárosban igénybe vehető, a helyi lakosok által összeírt és felmondott audio szolgáltatás ez, ami direkt nem a tipikus turistamágnes helyekre viszi el a látogatót.

Platform: iOS és Android  |  Ár: az alkalmazás ingyenes, a túrák ára változhat

XE Currency

Percenkénti frissüléssel az élő valutaárfolyamot vizsgálja.

Egyszerre akár tíz különböző pénznemet kedvencnek jelölve azonnal megtudhatjuk, mikor és mennyit változik a bankkártyánkon vagy a zsebünkben pihenő összeg értéke.

Platform: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Mobile Passport

A papírmunkát felgyorsító, egész pontosan helyettesítő mobilútleveles applikáció mindannyiunk életét megkönnyíti.

Hasonló adatokat kell megadnunk, mint egy hagyományos útlevél esetében, cserébe egy QR-kódot kapunk a készülékünkre – azokban az országokban, ahol ez az eljárás elfogadott.

A mobilútlevél felhasználói egy sokkal gyorsabban haladó saját biztonsági sávot vehetnek igénybe a reptéren. Az alkalmazást jelenleg huszonnégy repülőtéren és egy tengeri kikötőben használják az amerikai és a kanadai állampolgárok.

Platformok: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Airhelp

Ha törlik a járatunkat vagy nagyon sokat késik a gépünk, adott esetben kártérítést kérhetünk. Igen ám, csakhogy legtöbben nem vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel, hogy mikor és milyen élethelyzetben verhetjük a pultot a pénzünkért.

Ebben segít az Airhelp: amennyiben az utazásunk során valami gikszer történik, akkor az alkalmazás megkeresi és megtalálja a megfelelő kártérítési igényt – és be is adja helyettünk. Ha a követelésünk sikeres, automatikusan a számlánkra helyezi a nekünk járó összeget.

Platformok: iOS és Android  |  Ár: ingyenes

Ez is érdekelhet:

(Fotók: unsplash.com)

FOLYTASD EZZEL
A kávéfüggők legjobb barátja ez a hordozható kávéfőző
A Louis Vuitton új, vezeték nélküli hangszórója luxusszintre emeli a zenehallgatást
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom