Close
Hét romantikus európai város, ami kenterbe veri Velencét

Hét romantikus európai város, ami kenterbe veri Velencét

Velence a szerelem fővárosa, köszönhetően romantikus hangulatú csatornarendszereinek, négyszáz hídjának, zeg-zugos utcáinak. Európa azonban tele van olyan városokkal, amelyeket elbűvölő csatornahálózatok kereszteznek, így tökéletes célpontjaivá válnak a nyári sétáknak és a vízparti koktélozásoknak. Ezek közül mutatunk párat.

Bruges

Az Észak Velencéjének is gyakran nevezett belga város valóban képeslapra való látványt nyújt. Az ódon házakkal szegélyezett csatornák Bruges történelmi városközpontjának szélén kanyarognak, és minden irányból elképesztően fotogének.

Erre rájöttek már a turisták is, akik hatalmas tömegben hömpölyögnek a legjobb szelfik elkészítéséért. A csatornarendszer hajókirándulásokon is bejárható.

Amszterdam

A holland város egy 17. századi csatornagyűrű köré épült. Amszterdamban több mint száz kilométernyi csatorna és nagyságrendileg 1500 híd található,

amelyek olyannyira fontosak a város identitásának szempontjából, hogy még saját múzeummal is rendelkeznek.

A vízi hálózatot gyakran színes házak, lombos sétányok és kerékpárutak szegélyezik, és semmihez sem hasonlítható kifinomultsággal bírnak.

Szentpétervár

A több mint egymillió lakossal büszkélkedő Szentpéterváron a csatornák télen megfagynak, hogy aztán tavasszal felolvadva kiterjedt vízi közlekedési útként szülessenek újjá.

A statisztikák szerint a városban száz mellékág keresztezi az összesen háromszáz kilométer hosszú csatornarendszert, amelyen több mint nyolcszáz híd ível át.

Hamburg

Hamburg Európa harmadik legnagyobb kikötője, így vízi útjait mindig sokkal funkcionálisabban használták. Mégis számos szépség rejlik bennük, különösen a történelmi raktárnegyedben, az UNESCO világörökségének számító Speicherstadtban.

Bár a raktárak fele megsemmisült a második világháború alatt, mindenképpen érdemes megtekinteni egy hajókirándulás során.

Stockholm

A tizennégy szigetből álló szigetcsoporton elhelyezkedő svéd főváros csatornarendszerét több mint ötven híd keresztezi, nem véletlen, hogy Stockholm történelmi óvárosának eredeti neve Staden Mellan Broarna, azaz  A város a hidak között volt.

A Stockholm központjában található Djurgårdsbrunnskanalen-csatorna a város egyik legcsendesebb és legszebb vízi útja.

Birmingham

A birminghami emberek büszkén emlékeztetnek mindenkit arra, hogy városuknak több csatornája van, mint Velencének, és szebbek, mint valaha.

A csatornarendszer 160 kilométer hosszú és hajózható, partjain nyüzsgő bárok és kávézók sorakoznak.

Koppenhága

A 17. századi épített örökséggel rendelkező Nyhavn kerülettel a szívében Koppenhága Európa egyik legbájosabb városa. Az élénk színű házakról és régi hajókról híres Nyhavn kiváló hely egy kiadós sétára vagy hajókirándulásra.

A 19. században ott élt Hans Christian Andersen, 1980-tól pedig a város ikonikus turisztikai központja.

A horvátországi Brač pedig páratlan a természeti szépségekkel és hihetetlen látnivalókkal rendelkezik. A finom, kavicsos strandokkal tagolt partvidéke mellett korszerű kerékpárutak futnak, a régiót túraútvonalak keresztezik, az ősi falvak, a buja olajfaligetek és a csodálatos szőlősbirtokok mellett az apró halászfalvak adnak ízelítőt a dalmát vidéken élők mindennapjaiból.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)

Európa | legszebb | utazás | csatorna | lista

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram