Hét romantikus európai város, ami kenterbe veri Velencét

Velence a szerelem fővárosa, köszönhetően romantikus hangulatú csatornarendszereinek, négyszáz hídjának, zeg-zugos utcáinak. Európa azonban tele van olyan városokkal, amelyeket elbűvölő csatornahálózatok kereszteznek, így tökéletes célpontjaivá válnak a nyári sétáknak és a vízparti koktélozásoknak. Ezek közül mutatunk párat.

Bruges

Az Észak Velencéjének is gyakran nevezett belga város valóban képeslapra való látványt nyújt. Az ódon házakkal szegélyezett csatornák Bruges történelmi városközpontjának szélén kanyarognak, és minden irányból elképesztően fotogének.

Erre rájöttek már a turisták is, akik hatalmas tömegben hömpölyögnek a legjobb szelfik elkészítéséért. A csatornarendszer hajókirándulásokon is bejárható.

Amszterdam

A holland város egy 17. századi csatornagyűrű köré épült. Amszterdamban több mint száz kilométernyi csatorna és nagyságrendileg 1500 híd található,

amelyek olyannyira fontosak a város identitásának szempontjából, hogy még saját múzeummal is rendelkeznek.

A vízi hálózatot gyakran színes házak, lombos sétányok és kerékpárutak szegélyezik, és semmihez sem hasonlítható kifinomultsággal bírnak.

Szentpétervár

A több mint egymillió lakossal büszkélkedő Szentpéterváron a csatornák télen megfagynak, hogy aztán tavasszal felolvadva kiterjedt vízi közlekedési útként szülessenek újjá.

A statisztikák szerint a városban száz mellékág keresztezi az összesen háromszáz kilométer hosszú csatornarendszert, amelyen több mint nyolcszáz híd ível át.

Hamburg

Hamburg Európa harmadik legnagyobb kikötője, így vízi útjait mindig sokkal funkcionálisabban használták. Mégis számos szépség rejlik bennük, különösen a történelmi raktárnegyedben, az UNESCO világörökségének számító Speicherstadtban.

Bár a raktárak fele megsemmisült a második világháború alatt, mindenképpen érdemes megtekinteni egy hajókirándulás során.

Stockholm

A tizennégy szigetből álló szigetcsoporton elhelyezkedő svéd főváros csatornarendszerét több mint ötven híd keresztezi, nem véletlen, hogy Stockholm történelmi óvárosának eredeti neve Staden Mellan Broarna, azaz  A város a hidak között volt.

A Stockholm központjában található Djurgårdsbrunnskanalen-csatorna a város egyik legcsendesebb és legszebb vízi útja.

Birmingham

A birminghami emberek büszkén emlékeztetnek mindenkit arra, hogy városuknak több csatornája van, mint Velencének, és szebbek, mint valaha.

A csatornarendszer 160 kilométer hosszú és hajózható, partjain nyüzsgő bárok és kávézók sorakoznak.

Koppenhága

A 17. századi épített örökséggel rendelkező Nyhavn kerülettel a szívében Koppenhága Európa egyik legbájosabb városa. Az élénk színű házakról és régi hajókról híres Nyhavn kiváló hely egy kiadós sétára vagy hajókirándulásra.

A 19. században ott élt Hans Christian Andersen, 1980-tól pedig a város ikonikus turisztikai központja.

A horvátországi Brač pedig páratlan a természeti szépségekkel és hihetetlen látnivalókkal rendelkezik. A finom, kavicsos strandokkal tagolt partvidéke mellett korszerű kerékpárutak futnak, a régiót túraútvonalak keresztezik, az ősi falvak, a buja olajfaligetek és a csodálatos szőlősbirtokok mellett az apró halászfalvak adnak ízelítőt a dalmát vidéken élők mindennapjaiból.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)

lista | legszebb | utazás | városok | Európa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom