Close
Az összes hétfői járatát törölte a repülőtér a hatalmas légibiztonsági sztrájk miatt Berlinben

Az összes hétfői járatát törölte a repülőtér a hatalmas légibiztonsági sztrájk miatt Berlinben

A német Verdi szakszervezet egynapos sztrájkot hirdetett hétfőre, a berlini repülőtérre a légibiztonsági személyzet bérvitája miatt. A repülőtér úgy döntött: az összes induló járatát törli.

Hétfőn 3:30-kor kezdődik és éjfélig tart a Verdi szakszervezeti tiltakozása a berlini repülőtéren, amelynek célja, hogy a munkavállalók számára magasabb fizetést harcoljanak ki, amivel ellensúlyozhatóvá válna a megélhetési költségek növekedése.

A tervezett akciót négy másik sztrájk már megelőzte.

Csütörtökön és pénteken összesen több mint hétszáz induló járatot töröltek Düsseldorfban, Hamburgban, Köln-Bonnban és Stuttgartban.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

berlin | légibiztonság | repülőtér | járattörlés | Németország

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram