Close
Ezt a térképet minden utazónak érdemes átnéznie, mielőtt külföldre megy

Ezt a térképet minden utazónak érdemes átnéznie, mielőtt külföldre megy

A hiánypótló, interaktív térképről kiderül, melyik országban mire számíthatunk belépéskor.

A koronavírus okozta karanténok, illetve azok feloldása országonként más és más szabályok szerint zajlik, ember legyen a talpán, aki pontos képet szeretne kapni arról, mi történik éppen a világban, hová érdemes utazni, vagy hogy hová nem is érdemes elindulni.

Az International Air Transport Association (IATA), egy nemzetközi légi közlekedési szervezet hozta létre az Utazási Szabályozások Térképe névre hallgató projektet, amelyen mindig frissítve láthatjuk, melyik országban mi vár ránk a belépéskor (illetve, hogy beléphetünk-e egyáltalán).

Az országokat színkódokkal jelölik, ha pedig rákattintunk egy-egy országra, akkor szöveges információk is megjelennek. Az egyes országokat a következő kategóriákba osztották: teljesen lezárt, részben lezárt, nem lezárt, és felülvizsgálat alatt.

Velencébe mi, magyarok például nyugodtan mehetünk

A térképet erre az oldalra kattintva lehet használni. Ha Magyarországot nézzük ezen a térképen, azt látjuk, hogy Magyarország területére nem lehet belépni, kivéve, ha a felsorolt harminchárom országok valamelyikéből érkezik az ember, és az is kiderül, hogy kéthetes karantén vár a belépőkre.

Bár az oldal készítői igyekeznek folyamatosan frissíteni az adatbázisukat, arra felhívták a felhasználók figyelmét, hogy próbáljanak több forrásból tájékozódni, és mindig nézzék meg az adott ország külügyminisztériumának honlapját a legfrissebb információkért.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom