Close
Ezt a térképet minden utazónak érdemes átnéznie, mielőtt külföldre megy

Ezt a térképet minden utazónak érdemes átnéznie, mielőtt külföldre megy

A hiánypótló, interaktív térképről kiderül, melyik országban mire számíthatunk belépéskor.

A koronavírus okozta karanténok, illetve azok feloldása országonként más és más szabályok szerint zajlik, ember legyen a talpán, aki pontos képet szeretne kapni arról, mi történik éppen a világban, hová érdemes utazni, vagy hogy hová nem is érdemes elindulni.

Az International Air Transport Association (IATA), egy nemzetközi légi közlekedési szervezet hozta létre az Utazási Szabályozások Térképe névre hallgató projektet, amelyen mindig frissítve láthatjuk, melyik országban mi vár ránk a belépéskor (illetve, hogy beléphetünk-e egyáltalán).

Az országokat színkódokkal jelölik, ha pedig rákattintunk egy-egy országra, akkor szöveges információk is megjelennek. Az egyes országokat a következő kategóriákba osztották: teljesen lezárt, részben lezárt, nem lezárt, és felülvizsgálat alatt.

Velencébe mi, magyarok például nyugodtan mehetünk

A térképet erre az oldalra kattintva lehet használni. Ha Magyarországot nézzük ezen a térképen, azt látjuk, hogy Magyarország területére nem lehet belépni, kivéve, ha a felsorolt harminchárom országok valamelyikéből érkezik az ember, és az is kiderül, hogy kéthetes karantén vár a belépőkre.

Bár az oldal készítői igyekeznek folyamatosan frissíteni az adatbázisukat, arra felhívták a felhasználók figyelmét, hogy próbáljanak több forrásból tájékozódni, és mindig nézzék meg az adott ország külügyminisztériumának honlapját a legfrissebb információkért.

interaktív | magyarország | koronavírus | ország | térkép

FOLYTASD EZZEL

Nem gondolnánk, de bizony a home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram