Close
Hó esett Lhaszában, a látvány mesebeli

Hó esett Lhaszában, a látvány mesebeli

Meglepő, de ez ritkaságnak számít az elmúlt években.

Annak ellenére, hogy Tibetet a hó országaként is szokás emlegetni, az elmúlt évtizedekben Tibet fővárosát, Lhaszát ritkán borította be teljesen a hó. Január elején mégis ez történt, ahogy ez ezen a friss felvételen is látszik.

(Kattints a Watch this video on YouTube mondatra!)

A videó a várostól nyugatra készült, az előtérben folyik a Lhásza folyó, a 3-as számú gát van hozzánk legközelebb, háttérben a várost körülölelő, 5000-5500 méteres hegylánc magasodik. Két domb emelkedik ki a síkságból, a kép közepétől kissé jobbra, a hátsó a Marbo Ri, azaz a Vörös domb, ezen fekszik a dalai lámák temploma, a Potala palota.

A Potala palota egy nem hóeséses napon

Gyönyörű felvétel, nagyon örülünk, hogy rátaláltunk!

tibet | dalai lama | lhásza

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram