Close
Hó esett Lhaszában, a látvány mesebeli

Hó esett Lhaszában, a látvány mesebeli

Meglepő, de ez ritkaságnak számít az elmúlt években.

Annak ellenére, hogy Tibetet a hó országaként is szokás emlegetni, az elmúlt évtizedekben Tibet fővárosát, Lhaszát ritkán borította be teljesen a hó. Január elején mégis ez történt, ahogy ez ezen a friss felvételen is látszik.

(Kattints a Watch this video on YouTube mondatra!)

A videó a várostól nyugatra készült, az előtérben folyik a Lhásza folyó, a 3-as számú gát van hozzánk legközelebb, háttérben a várost körülölelő, 5000-5500 méteres hegylánc magasodik. Két domb emelkedik ki a síkságból, a kép közepétől kissé jobbra, a hátsó a Marbo Ri, azaz a Vörös domb, ezen fekszik a dalai lámák temploma, a Potala palota.

A Potala palota egy nem hóeséses napon

Gyönyörű felvétel, nagyon örülünk, hogy rátaláltunk!

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom