Három éve nem volt akkora tömeg a magyarok kedvenc nyaralóhelyén, mint ami idén nyáron várható

A horvát idegenforgalmi hivatal arra számít, hogy az európai turizmus idén meghaladja a pandémia előtti rekordszintet, különösen sokan veszik majd irányba a Földközi-tenger térségét, azon belül is Horvátországot.

A statisztikai adatok szerint 2023 év elejétől május 27-ig Horvátország összesen 3,5 millió turistát fogadott, akik 10,7 millió vendégéjszakát töltöttek el az országban. Ez huszonhét százalékos növekedést jelent 2022 azonos időszakához képest és

három százalékkal több, mint 2019-ben.

A horvát turisztikai szektor idén többet költ a reklámra, mint a korábbi években, nagyon aktívnak mondhatók a piacon, ráadásul a turisztikai szervezetek összefogtak a magánszektorral, így mindenki jobb eredményekre számít.

Annak ellenére, hogy az infláció és az annak nyomán létrejövő megélhetési válság negatívan hatott a turisztikai szektorra, az utazók készen állnak arra, hogy Horvátországban töltsék el jól megérdemelt vakációjukat.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

tengerpart | földközi-tenger | Horvátország | nyaralás | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom