A többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nemcsak tulajdonosa és ötletgazdája az egészséges életmódot hirdető étteremnek, hanem sportolói karrierjének tapasztalataival, táplálkozási tanácsadóként is részt vett a menü kialakításában.
A Koool víziója, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az egészséges, allergénmentes, glutén-, tej- és cukormentes, mégis változatos és minőségi étkezést. Olyan hely a Kool, ahol a különböző ételallergiákkal rendelkezőnek egy másodpercig sem kell gondolkodni azon, hogy mit rendeljenek, mivel valamennyi fogás "mindenmentes" – és ami az egyik legfontosabb, hogy az ízeken nem érződik semmi, tehát, mondjuk úgy, egy "kísérő" is bátran válogathat az ételek közül.
A házhozszállítással is megrendelhető ételek akár az egész heti ebédmenüt is biztosítják azoknak, akik szeretnének életmódszerűen egészségesebben étkezni. Így, akinek nincs ideje mindennap betérni a Szent István körúti hangulatos – enteriőrjében több ponton is az uszodák világát megidéző – bisztróba, napi rendeléssel vagy heteken belül előrendeléssel is hozzájuthat a válogatott alapanyagokból készült ételekhez.
Az étterem séfje Móricz Kitti, akit Hosszú Katinka eredetileg saját étrendjének összeállítására kért fel versenyfelkészülései során. A közös munka során megtervezett egészséges menük is inspirálták a Koool megnyitását, amelynek célja, hogy nemcsak sportolók, hanem szellemi munkát végzők, aktív életet élők számára is könnyedén és gyorsan elérhető, színes ízvilágú, egészséges ételeket kínáljanak akár egész heti előrendeléssel és kiszállítással is.
A Koool küldetése nem kevesebb, mint bebizonyítani: az egészséges, tápláló, allergénmentes étkezés hosszú távon is lehet izgalmas, finom és megfizethető, hogy semmit nem kell feladnunk azért, hogy glutén-, tej- és cukormentesen és egészségesen étkezzünk.
– A tudatos és egészséges étkezés számomra úgymond szakmai ártalom, hiszen minden versenyfelkészülés során oda kell figyelnem, mit eszem, ezért jelentős tapasztalatot szereztem a témában. Azt látom, hogy alábecsüljük a közmondást, miszerint az vagy, amit eszel. Nemcsak az élsportban számít a kiegyensúlyozott étkezés, hiszen a táplálkozás hat az immunrendszerünkre, a mindennapi teljesítményünkre, sőt a lelki állapotunkra és a pszichénkre is. A saját étkezésemben ezért sem az ízekben, sem az alapanyagok minőségében nem kötök kompromisszumot. Ezt a szemléletet szeretném átadni és elérhetővé tenni mindenkinek – mondta a csütörtöki sajtóeseményen Hosszú Katinka.
Hosszú Katinka és Móricz Kitti arra törekedtek, hogy sokszínű és sokízű ételekkel népszerűsítsék az egészséges táplálkozást, szakítva a saláta és grillezett csirkemell monoton világával. Az olimpiai bajnok úszó és a fiatal, dinamikus séf ezért közel egy évig, tesztfőzésekkel fejlesztették az étterem kínálatát Hosszú Katinka saját étkezési tapasztalatira építve. Hosszú Katinka és vőlegénye, Gelencsér Máté minden fogást megkóstolt és tesztelt, hogy kialakítsák a közösen indított Koool egyedi és folyamatosan megújuló menüválasztékát.
– Kitti a gasztronómia szakértője, minden ételben nagyon erős, de sosem ettem még olyan glutén- és cukormentes édességeket, mint nála, legyen az klasszikus, mint egy karamellás mogyorós csokitorta vagy olyan különlegesség, mint egy nyers répatorta. A választék ízekben, illatokban, textúrában is egyedi – mesél Katinka az étlapról.
A naponta változó krémleveseket és raguleveseket követheti például egy mangós lencse saláta tahini öntettel vagy egy parajos, tofu ricottás toast. Az étlapon megtalálhatók a szuperalapanyagokkal készült, sushi rizs, quinoás cukkinispagetti vagy például üvegtészta-alapú bowlok és saláták is. Ezeket akár magunknak is összeállíthatjuk hagyományosabb ízekkel, vagy olyan különlegességekkel, mint az edamame, a kimchi, a nori pehely vagy az enoke gomba, egyedi öntetekkel, mint például a satay vagy a narancsos mustár. Választható proteinforrásban is gazdag a kínálat, a lazac, a fűszeres húsgolyó és a flank steak éppúgy szerepel az étlapon, mint a húsmentes csicseriborsós zabfasírt vagy a tofu. Ezeket különleges köretekkel vagy a napi főzelékkel is kérhetjük. Emellett friss smoothie-k, juice-ok és shotok is kiegészítik a választékot.
Az étlap különlegességét és frissességét a Koool enteriőrje is tükrözi, amely legalább annyira személyes Hosszú Katinka számára, mint az étterem küldetése. A Szent István körút 21. eklektikus belsője két történetet is felidéz: Katinka életútját, az uszodák és klasszikus magyar fürdők stilizált világát, az olimpikon Los Angelesben töltött éveit és a klasszikus épület fénykorát is, amikor a körút a belváros és a Budapesti közösségi élet ütőere volt. A tervező páros mindezt eleganciával és az ételekhez illeszkedő friss színekkel és letisztultsággal ötvözi.
mentes | glutén | egészséges | superfood | allergén
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!