Hűsítő dinnyés tésztasaláta, amit a grillsajt koronáz meg

A nagy hőségben mindenki igazán könnyű, hideg, hidratáló ételeket kíván. Ha már rá sem tudunk nézni a kovászosuborka-levesre és a gazpachóra, érdemes megkóstolni ezt a végtelenül egyszerű tésztasalátát, ami tele van dinnyével, friss zöldfűszerekkel és tökéletesre sütött grillsajttal.

Hozzávalók:

  • 200 gramm főtt szarvacska tészta vagy fussili
  • 50 gramm tökmag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 250 gramm halloumi sajt, 10-12 szeletre vágva
  • 1 uborka felkockázva
  • 1 nagy csokor petrezselyem, menta, vagy bazsalikom ízlés szerint
  • 1 citrom héja és leve
  • 400 gramm görögdinnye felkockázva

Elkészítése:

Első lépés: A tésztát szokásos módon, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd félretesszük és hagyjuk, hogy kihűljön.

Második lépés: Egy nagy serpenyőben tökmagot pirítunk, majd egy tálba borítjuk és szintén félretesszük. Olajat hevítünk, rásorakoztatjuk a halloumi-szeleteket és oldalanként 2-3 percig sütjük.

Harmadik lépés: Elővesszük a tésztát, hozzákeverjük az olajat, az uborkát, a felaprított zöldfűszert, a citrom héját és levét, valamint a tökmagot. Jól elkeverjük. Egy tálra halmozzuk, rátesszük a dinnyekockákat és a sajtszeleteket, végül még egy kevés frissen aprított fűszerrel díszítve tálaljuk.

Mi történik, ha két ikonikus francia étel, a ratatouille és a quiche találkozik? Egy olyan tökéletes vega főételt kapunk, ami tele van ízekkel, textúrákkal, ráadásul hihetetlenül egyszerűen az asztalra tehető.

(Fotók: Getty Images)

recept | grillsajt | tésztasaláta | saláta | ubprka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom