Close
Húzós áron, de elkészülhet Legóból a saját házunk, első közös lakásunk is

Húzós áron, de elkészülhet Legóból a saját házunk, első közös lakásunk is

Az 1932 óta létező Lego népszerűsége rendíthetetlen: jöhet Tamagocsi, Furby, robotkutya, beszélő baba és okosóra, az építőkockák még mindig a gyerekszobák népszerű játékai. Arról nem is beszélve, hogy kevés az olyan felnőtt, aki ne ülne le gyerekével szívesen építgetni. A rengeteg extra felnőttes épület mellett most akár a saját családi házat, lakótömböt, netán a nagyszülők otthonát is össze lehet állítani. Ebben a Little Brick Lane lehet segítségünkre. 

Tényleg az egyik legidőtállóbb játék, vagyis inkább kreativitásfejlesztő, nagyon kevesen vannak azok, akiket legalább pár évre nem kapott el a Lego-őrület. Csodálatos benne, hogy hiába az előre kiszámolt, térképpel felszerelt építmény, az olyan bonyolult Technic-család, a kreativitás sokszor dominál mindent, és a gyerek vagy felnőtt teljesen saját művet alkot. Órákon, napokon, heteken át…

Jelenleg ott tartunk, hogy szinte minden témában kapható az építőkockából, hogy csak egy pár ikonikus dolgot elmítsünk: az Architecture termékeken belül megépíthetjük akár az Empire State Buildinget, a Creator Expertben a Tádzs Mahalt, mézeskalácsházat, miami tengerparti dinert, párizsi éttermet, vagy olyan popkulturális jelentőségű fogalmakat, enteriőröket, mint a Star Wars Millennium Falconja, a Jóbarátok Central Perk kávézója. Nem beszélve a mindenféle építőversenyről, a márkaboltokban található gigantikus Lego csodákról.

Shari Austrian dizájner rendhagyó legós ötlete elég evidens szituáció közben született meg: nézte, ahogy gyermeke építget… kicsit ő is beszállt, és figyelte, ahogy a kicsi próbálja leképezni a saját házukat.

Természetesen egy sima házikót rakott össze, rámondva, hogy ez az övék. Ekkor ugrott be a szülőnek: miért ne lehetne megvalósítani valódi otthonokat az építőkockából? Természetesen kizárólag a hivatalos elemeket felhasználva, de a legvalósághűbbre készítve.

Megszületett tehát a Little Brick Lane, ami egészen kézenfekvő, mégis rengeteg munkával járó és nagyon ötletes kivitelezéssel foglalkozik, ugyanis fotók alapján készíti el a kiválasztott otthont. Családi házat enteriőrrel, vagy csak kívülről, kerttel együtt. A legjobb, ha alaprajzot is tudunk küldeni, hogy a leginkább részletgazdag és méretarányos legyen a készülő mű, de fotók alapján is el tudják készíteni az otthonokat.

Tíz-tizenkét hétig tart a kulcsfontosságú kockák beszerzése és az építés.

A Little Brick Lane által összeállított Lego-otthonok persze kicsit sem olcsók, hiszen ennél kézművesebb munkát nem is kívánhatnánk. Minden tégla és elem Shari Aurstian pattintása. Mérettől függően fizetjük ki az építményt: átlagosan olyan háromszázezer forintnak megfelelő összegbe kerül egy normál méretű ház, enteriőr nélkül.

Ha belsőépítészetre is vágyunk, akár egymillió forintba is kerülhet a rendhagyó, több mint menő és egyedi ajándék.

Egy Lego-rajongónak, vagy emlékeibe kapaszkodó embernek azonban simán van az a pénz. Ráadásul a házak tényleg gyönyörűek, a Little Brick Lane Etsy oldalán jó pár kész házat megnézhetünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Lego, Little Brick Lane Etsy)

Lego | dizájn | építőkocka | little brick lane | ház

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom