Close
Megismétlődhet a 2006-os katasztrófa? Rendkívüli figyelmeztetést adott ki augusztus 20-ra a meteorológiai szolgálat

Megismétlődhet a 2006-os katasztrófa? Rendkívüli figyelmeztetést adott ki augusztus 20-ra a meteorológiai szolgálat

Figyelmeztető előrejelzést tett közzé az OMSZ Magyarország területére 2023.08.20. vasárnap éjfélig. Mondjuk a részleteket!

A légköri feltételek továbbra is alkalmasak lehetnek zivatarcellák kipattanásához, jellemzően már csak izolált formában, szórványosan az országban. De ennek ellenére elég necces és kissé fenyegető a helyzet, ugyanis

az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás (~25-35 mm, egy adott pont fölött egymást követő zivatarcellákból akár 45-50 mm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet) kísérheti, azonban kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (~60-80 km/h), esetleg jégeső (1-2 cm-nél nem nagyobb átmérő) is előfordulhat.

Estétől, késő estétől a zivatarok várhatóan lecsengenek. Vasárnap főként már csak az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, délkeleti tájain mutatkozik nagyobb esély néhány zivatarcella kialakulásához, amelyek estére mindenütt lecsengenek.

A napi középhőmérséklet ma a Tiszántúlon, míg vasárnap már az ország jelentős részén 25 fok közelében alakul. Vasárnap a délkeleti tájakon 27 fok felett várható a napi középérték.

(Fotók: Getty)

augusztus 20. | államalapítás | tűzijáték | időjárás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram