Close
Ennyire vicces klasszikus zenei előadást aligha láttál még

Ennyire vicces klasszikus zenei előadást aligha láttál még

Öt indokot hozunk fel amellett, miért érdemes megnézni április végén a Bartók Tavasz két fenegyerekét Miskolcon vagy Debrecenben.

Az orosz származású Aleksey Igudesmanról és a koreai-brit Hyung-ki Joo-ról van szó, akiket nehéz lenne egyértelműen „beskatulyázni” valahová.

Ami tény: az egymással tizenkét éves korukban Yehudi Menuhin iskolájában egy adag hal és sült krumpli társaságában megismerkedő zenész-komikus páros koncerttermeket és stadionokat tölt meg, játszottak már együtt világhírű zenekarokkal és szólistákkal Hans Zimmertől Billy Joelen át Vangelisig, az online videómegosztókon pedig tarolnak a produkcióik.

Április 26-án Miskolcon, egy nappal később Debrecenben mutatják meg magukat a legkedveltebbnek tartott – összességében harmadik – Play It Again című műsorukkal, amire mindent rá lehetne húzni azon kívül, hogy szokványos. És ez csak az egyik csali, amiért nagyon ajánlott őket megnézni. Mutatunk még.

Fordított program

Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo virtuozitása, kreativitása és magával ragadó előadásmódja emberek millióihoz hozta közelebb a klasszikus zenét.

A Play it Again olyan, mintha egy koncert azonnal a ráadásszámokkal kezdődne, az események alakulását pedig gyakran maga a közönség alakítja.

Totális őrület

Elképesztően vicces dolgokat művelnek a színpadon, úgyhogy a rutinos komolyzenei koncertre járóknak nem árt lélekben felkészülniük a meglepetésként lecsapó szokatlanságra.

A hegedűt szinte szétszaggató Igudesman és a zongorabillentyűket szenvedéllyel püfölő Joo előadása a Monty Python-legenda Terry Jones szerint megnyerő és vicces. Ha ő mondja, az csak jelenthet valamit!

Polgárpukkasztás

Mert hát valljuk be: zakóban, rövidnadrágban hegedülni, vonót tejhabosítóra (!) cserélni olyan showelemek, amiket klasszikus zenészektől nem láttunk még.

Nem csoda, hogy a közönség reakciója a kezdeti sokk után hangos nevetésbe fordul át.

Bevezetés egy új világba

A páros eltökélten követi a régóta kitűzött célját: minél több emberrel szeretné megkedveltetni a klasszikus zenét és ki akarja csavarni a műfajt a merevségből.

A formabontó előadásaikkal úgy tűnik, mindez sikerül, mert már olyanokat is berántottak, akik korábban elképzelhetetlennek tartották, hogy valaha is komolyzenét hallgassanak. Többmilliós nagyságrendről beszélünk.

Semmi sem ugyanaz

Nincs két egyforma Igudesman & Joo előadás. A Play it Again kifejezetten azt ígéri, hogy valamennyi alkalom vadul különbözik egymástól, ezért a közönségnek muszáj lesz újra megnéznie.

Legalább még egyszer.

hegedű | bartók tavasz | debrecen | zongora | play it again

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram