Close
Így készíts mesteri hot dogokat!

Így készíts mesteri hot dogokat!

Az igazán ütős hot dog nem csupán virsliből, hot dog kifliből és ketchupból áll, hanem elképesztő ízvilágú és textúrájú toppingokból, amiket kedvünk szerint variálhatunk. Három, húsz percen belül elkészíthető alternatívát választottunk.

Ha roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.

Általában a hot dogok tetejére savanyúság, pirított bacon vagy sajt kerül,

ha azonban igazán különleges ízekre vágyunk, érdemes egy kis időt szánnunk arra, hogy megkoronázzuk az egyszerű ételt.

Zseniális választás lehet a Chicago stílusú salsa, ami vékonyra szeletelt lilahagymából, felkockázott csemegeuborkából, negyedekre vágott koktélparadicsomból, kis darabokra vágott pepperóniból, zellerlevélből és egy kevés édes-savanyú mártásból áll. Az egészet egy kis extra szűz olívaolaj köti össze, az i-re a pontot pedig némi sóval és borssal tehetjük fel. A topping tele van ízzel, változatos textúrával, amiben az édes-savanyú szósz dominál.

Ha az édeskés ízvilágot még jobban kiemelnénk, aszalt sárgabarackos mostardát érdemes választanunk. Az olasz ételkülönlegesség kandírozott, mustárral fűszerezett sárgabarackból áll. Ennek gyors verziójához almaecet, víz, kockára vágott barack, cukor, apróra vágott vöröshagyma és zúzott fokhagyma szükséges. Minden hozzávalót egy lábasba teszünk, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a barack meg nem puhul, és a mostarda könnyed, szirupos állagot nem kap. Akkor belekeverünk egy kevés őrölt mustármagot és dijoni mustárt, majd sózzuk. Mielőtt a hot dogokra halmozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni!

A savanykás ízek kedvelői kiindulhatnak a savanyított almapaprikából is, amelyet tovább ízesíthetnek egy kevés aprított petrezselyemmel, kaporral és extra szűz olívaolajjal. Mehet hozzá némi római saláta vagy rukkola, ami szavatolja a roppanós állagot.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | recept | étel | nyári recept | hot dog

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram