Szezonja lesz, érdemes felkészülni rá.
Ezt a receptet Sebastien Bandtól, a New York-i francia nagykövetség séfjétől kölcsönözzük, szerintünk nagyon rendben van. Persze a spárgaleves is olyan, mint a halászlé meg a lecsó, mindenkinek van saját receptje, és természetesen az a recept a legjobb, a tökéletes, a felülmúlhatatlan, a non plus ultra. De most tegyük ezt félre egy kicsit, legyünk nyitottak, és adjunk egy esélyt chef Sebastiennek!
Hozzávalók:
• 1500 gramm zöldspárga
• 500 ml húsleves
• 15 cl tejszín
• 30 cl tej
• 1 vöröshagyma
• 1 evőkanál olivaolaj
• 1 tojássárgája
• 1 krumpli
• 1 db kockacukor
• só és bors
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a spárgát, majd vágjuk 2–3 cm-es darabokra!
2. Hámozzuk meg a krumplit és vágjuk félbe!
3. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk vékonyra!
4. Forrósítsuk fel az olajat, és pároljuk meg benne a hagymát!
5. Tegyük hozzá a spárgát, a krumplit, a cukrot, és végül a húslevest! Takarjuk le fedővel, és közepes hőmérsékleten főzzük húsz percen át!
6. Tegyük bele a tejet, és főzzük újabb tíz percig!
7. Botmixerrel menjünk végig a levesen, majd fedő nélkül főzzük újabb tíz percig!
8. Egy salátástálban keverjük össze a tojássárgáját a tejszínnel! Lassan öntsük bele a levesbe, és óvatosan keverjük el!
9. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony hőmérsékleten még főzzük a levest pár percig! Ismét menjünk végig rajta botmixerrel!
10. Díszítésként használhatunk pár spárgafejet, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
séf | recept | sebastien band | spárga | leves | spárgaleves
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!