Így készítsünk remek tavaszi spárgalevest!

Szezonja lesz, érdemes felkészülni rá.

Ezt a receptet Sebastien Bandtól, a New York-i francia nagykövetség séfjétől kölcsönözzük, szerintünk nagyon rendben van. Persze a spárgaleves is olyan, mint a halászlé meg a lecsó, mindenkinek van saját receptje, és természetesen az a recept a legjobb, a tökéletes, a felülmúlhatatlan, a non plus ultra. De most tegyük ezt félre egy kicsit, legyünk nyitottak, és adjunk egy esélyt chef Sebastiennek!

Hozzávalók:

• 1500 gramm zöldspárga
• 500 ml húsleves
• 15 cl tejszín
• 30 cl tej
• 1 vöröshagyma
• 1 evőkanál olivaolaj
• 1 tojássárgája
• 1 krumpli
• 1 db kockacukor
• só és bors

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a spárgát, majd vágjuk 2–3 cm-es darabokra!
2. Hámozzuk meg a krumplit és vágjuk félbe!
3. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk vékonyra!
4. Forrósítsuk fel az olajat, és pároljuk meg benne a hagymát!
5. Tegyük hozzá a spárgát, a krumplit, a cukrot, és végül a húslevest! Takarjuk le fedővel, és közepes hőmérsékleten főzzük húsz percen át!
6. Tegyük bele a tejet, és főzzük újabb tíz percig!
7. Botmixerrel menjünk végig a levesen, majd fedő nélkül főzzük újabb tíz percig!
8. Egy salátástálban keverjük össze a tojássárgáját a tejszínnel! Lassan öntsük bele a levesbe, és óvatosan keverjük el!
9. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony hőmérsékleten még főzzük a levest pár percig! Ismét menjünk végig rajta botmixerrel!
10. Díszítésként használhatunk pár spárgafejet, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

spárga | spárgaleves | sebastien band | leves | séf

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom