Close
Ilyen fesztivál még nem volt a Hegyvidéken

Ilyen fesztivál még nem volt a Hegyvidéken

Kortárs művészeti minifesztivált rendeznek VillART – Szerintünk a kultúra címmel vasárnapig a 12. kerületi Lívia-villa kortárs művészeti kiállítótérben Budapesten.

Kiállítás, színházi és zenés előadás, valamint rendhagyó irodalomóra is várja a minifesztivál látogatóit. A programsorozat célja, hogy hagyományt teremtve nyaranta a kortárs minőségi kultúra sokszínű műfaji palettáját tegye elérhetővé a hegyvidéki helyszínen.

A minifesztivál részeként látható Pinczés József festőművész Csokorból való világok című kiállítása. Hétfőn Szirtes Balázs színész a Karinthy Színház Lady Bracknell és a lazac mosolya avagy a Bunburisták című előadásával lép színpadra. Az egyszemélyes komédia Oscar Wilde sikeres és világszerte ismert színdarabjának a folytatása.

Kedden Képzelt lények címmel rendhagyó irodalomórát tart Kurta Niké és Laboda Kornél. Jorge Luis Borges Képzelt lények könyve alapján a Biblia, a görög-római és germán mitológia, az Újvilág, a keleti kultúrák, a magyar mesék, mítoszok, valamint irodalmi művek különös alakjairól lesz szó. Az előadást elsősorban a tizenéves korosztálynak ajánlják a szervezők. Kristofori Ferenc, az új operageneráció tenorja III. Béla Árpád-házi uralkodó alakját idézi meg szerdán a Bizáncból küldetett című zenés előadáson.

Csütörtökön Versutazásra hív az Andaxinház; Kalocsay Mercedes és Hajduk Károly a magyar és világirodalom válogatott szerelmes verseiből adnak elő. A Dollár Papa Gyermekei társulat A Tágra zárt szemek próbája című előadással pénteken lép a színpadra. A darab Arthur Schnitzler azonos című álomnovellájából építkezik, amelyből néhány éve Stanley Kubrick is készített filmváltozatot.

Szombaton más műfaj, más hangulat várja a közönséget: Kovácsházi István Liszt Ferenc-díjas operaénekes és tanítványai opera- és operettrészleteket adnak elő. A minifesztivál vasárnapi záróestjén, a Diogenész című monodráma lesz látható. Formanek Csaba színész, a különc filozófus alakját Weiner Sennyey Tibor darabja segítségével idézi fel.

A minifesztiválon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A rendezvénysorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Köszönjük, Magyarország! programjának támogatásával valósul meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay – illusztrációk)

FOLYTASD EZZEL
Tíz program, amit látni kell a 2022-es Bartók Tavasz most bejelentett programjából
Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom