Close
Ilyen tojásokban lakhatnak a Marson az utódaink

Ilyen tojásokban lakhatnak a Marson az utódaink

Kutatókat költöztetne a Marsra a NASA, ezért 2018-ban pályázatot hirdetett, amelyben nemcsak a fenntartható épületek tervezése volt feladat, de az építmény Földről Marsra szállításának megoldása is.

Ebben a körben öt győztest hirdetett az űrügynökség.

Az első helyezett az arkansasi Zorpheus csapata lett, amely a terve szerint 3D-nyomtatással, emberi beavatkozás nélkül, helyben bányászott anyagokból építené fel a házat a Marson. Lényegében a nyomtatót lőnék fel a bolygóra, meg az anyagot begyűjtő robotokat.

A Zorpheus kunyhói

Hasonló módszert eszelt ki az AI SpaceFactory, amelynek Marsha nevű házikója a helyi sziklákból kinyert bazalt mellett újrahasznosítható bioplasztikból áll, így rendkívül kicsi az ökológiai lábnyoma.

Ez is érdekelhet:

video | Mars | bolygó | marsha | űrkutatás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az ősi Skócia misztikus vidéke kel életre ebben a látványos kisfilmben

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom