Close
Három csúcsétterem, ahonnan isteni halászlevet rendelhetünk szentestére

Három csúcsétterem, ahonnan isteni halászlevet rendelhetünk szentestére

A szenteste egyik klasszikus fogása a halászlé, amelynek elkészítése nagy rutint igényel, nem csoda, hogy sokan döntenek úgy, az ételt egy jól ismert és megbízható vendéglőből rendelik meg karácsonyra. Érdemes ugyanakkor odafigyelnünk a rendelési időkre, ezek ugyanis eltérőek lehetnek.

Összeállításunkban három olyan éttermet mutatunk, ahol garantáltan nem fogunk csalódni az ünnepi levesben.

Párisi Passage Café & Brasserie

A Párisi Passage étterem karácsonykor is elvarázsol bennünket, zseniális bajai halászlevüket házi gyufatésztával 3990 forintért rendelhetjük meg.

Ha azonban az egész menüt tőlük szereznénk be, erre is van lehetőség. Hatfogásos menüsorukban a halászlé mellett kétféle előétel, töltött káposzta, gesztenyével töltött pulykamell és a klasszikus bejgliválaszték is megtalálható. A rendeléseket egészen december 21-ig várják, a fogásokat pedig személyesen lehet átvenni a Petőfi Sándor utcai bejárat felől.

Textúra

Sárközy Ákosék pontyhalászleve a klasszikus ízvilágot idézi meg, és jóval kedvezőbb áron, adagonként 1990 forintért beszerezhetők.

A Textúra emellett szintén készül autentikus karácsonyi menüsorral, amelyben panírozott pontypatkó és szürkeharcsa, göngyölt pulyka aszalt gyümölcsökkel és csomborral ízesített csülkös erdélyi töltött káposzta is megtalálható. A rendeléseket december 20-ig lehet leadni, a személyes átvételre pedig december 24-én délelőtt nyílik lehetőség.

Vendéglő a KisBíróhoz

Karácsonyi Túlélőcsomagot kínál Bíró Lajos is, akinek a halászelve legalább annyira ikonikus és legendás, mint kemencés töltött káposztája, vagy kacsamájjal töltött csirkéje.

A pontyhalászlé nemcsak készítője miatt különleges, hanem azért is, mert családi recept alapján fő, amelyet annyira követ az étterem, hogy még a bele kerülő pirospaprikát is Paksról szerezték be.

Ráadásul sziki pontyfilével kínálják, és egy jókora adag gyufatészta is jár mellé. Hat deciliternyi halászlevet 25 dekagramm ponttyal 3990 forintért tudjuk megvásárolni. A rendeléseket viszont december 17-ig várják csak, ezért a leadásokkal igyekezni kell.

Ez is érdekelhet:

(Illusztráció: Getty Images)

bajai halászlé | szegedi halászlé | karácsonyi | ünnep | ünnepi vacsora

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram