Close
A cirkuszi sátor és a japán építészet találkozik című viccet ismered?

A cirkuszi sátor és a japán építészet találkozik című viccet ismered?

Gyorsan lelőjük a poént: egy lenyűgöző ház lesz a csattanó.

Seattle-ben, a Me-Kwa-Mooks parknál újult meg és alakult át teljesen egy csodálatos családi ház az amerikai SHED építészstúdió jóvoltából. Az építészek inspirációként a japán dizájnból és a háromárbócos cirkuszi sátrakból merítettek a rezidencia újratervezésekor – ugyanis a tulajdonosok egykori cirkuszi előadóművészek voltak, akik rajonganak a japán építészetért. A végeredmény pedig önmagáért beszél; a hagyományos és kortárs elemek találkozása a ház, amely otthonos, dinamikus, modern és meghitt egyszerre.

A házban több helyen a Ghibli stúdió kedves hangulatait idézik az építészek – például a teaszalonban vagy épp a tatamikkal –, valamint a hagyományos japán engawából indulva egy óriási faverandát is kialakítottak, amely a ház összes részét összeköti, és remek kilátást biztosít a parkra. A ház emellett környezettudatos és passzív is: egy év alatt épp annyi energiát fogyaszt, mint amennyit megtermel.

Úgyhogy cirkuszi sátor és japán építészet együtt: nem is vicc, hanem egy nagyon bravúros mutatvány!

(Fotók: Tony Kim

cirkuszi előadó | építészet | usa | nagy sztori | veranda

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram