Close
A cirkuszi sátor és a japán építészet találkozik című viccet ismered?

A cirkuszi sátor és a japán építészet találkozik című viccet ismered?

Gyorsan lelőjük a poént: egy lenyűgöző ház lesz a csattanó.

Seattle-ben, a Me-Kwa-Mooks parknál újult meg és alakult át teljesen egy csodálatos családi ház az amerikai SHED építészstúdió jóvoltából. Az építészek inspirációként a japán dizájnból és a háromárbócos cirkuszi sátrakból merítettek a rezidencia újratervezésekor – ugyanis a tulajdonosok egykori cirkuszi előadóművészek voltak, akik rajonganak a japán építészetért. A végeredmény pedig önmagáért beszél; a hagyományos és kortárs elemek találkozása a ház, amely otthonos, dinamikus, modern és meghitt egyszerre.

A házban több helyen a Ghibli stúdió kedves hangulatait idézik az építészek – például a teaszalonban vagy épp a tatamikkal –, valamint a hagyományos japán engawából indulva egy óriási faverandát is kialakítottak, amely a ház összes részét összeköti, és remek kilátást biztosít a parkra. A ház emellett környezettudatos és passzív is: egy év alatt épp annyi energiát fogyaszt, mint amennyit megtermel.

Úgyhogy cirkuszi sátor és japán építészet együtt: nem is vicc, hanem egy nagyon bravúros mutatvány!

(Fotók: Tony Kim

rezidencia | épület | usa | tatami | park

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram