A Szeto-beltengerre néz ez a minden ízében japános vendégház

Az ablakokat kinyitva teljesen eggyé válnak a tájjal a vendégház lakói.

A japán Schemata építészstúdió tervezte ezt a vendégházat és bárt egy Szeto-beltengerre néző meredélyen. A szigetre tervezett épületegyüttes két házból áll: egy Dokubo névre keresztelt vendégházból gyerekek számára és egy független bár- és lounge-részből, mely az El Amigo nevet kapta.

Az épület minden centiméterében hozza azt a japán tervezői stílust, ami egyszerűségétől a legnagyszerűbb, a táj pedig szintén ugyanezen elv mentén vesz le azonnal a lábunkról.

Az építészek ügyeltek arra, hogy egyszerre legyen fantasztikus a kilátás az épületből, viszont ne bontsa meg a természeti környezetet sem. A vendégházban öt kisebb hálószoba található, melyek teljesen felnyitható ablakokban végződnek, maga a vendégház pedig egy régebben ott álló épülethez kapcsolódik. A meredélyen valamivel arrébb alakították ki a bárrészt, ami bunkerszerű kialakításával egyszerre intim és behívja a pazar panorámát is.

(Fotók és forrás: Dezeen)

építészet | vendégház | ház | japán | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom