Close
A Szeto-beltengerre néz ez a minden ízében japános vendégház

A Szeto-beltengerre néz ez a minden ízében japános vendégház

Az ablakokat kinyitva teljesen eggyé válnak a tájjal a vendégház lakói.

A japán Schemata építészstúdió tervezte ezt a vendégházat és bárt egy Szeto-beltengerre néző meredélyen. A szigetre tervezett épületegyüttes két házból áll: egy Dokubo névre keresztelt vendégházból gyerekek számára és egy független bár- és lounge-részből, mely az El Amigo nevet kapta.

Az épület minden centiméterében hozza azt a japán tervezői stílust, ami egyszerűségétől a legnagyszerűbb, a táj pedig szintén ugyanezen elv mentén vesz le azonnal a lábunkról.

Az építészek ügyeltek arra, hogy egyszerre legyen fantasztikus a kilátás az épületből, viszont ne bontsa meg a természeti környezetet sem. A vendégházban öt kisebb hálószoba található, melyek teljesen felnyitható ablakokban végződnek, maga a vendégház pedig egy régebben ott álló épülethez kapcsolódik. A meredélyen valamivel arrébb alakították ki a bárrészt, ami bunkerszerű kialakításával egyszerre intim és behívja a pazar panorámát is.

(Fotók és forrás: Dezeen)

japán | építészet | vendégház | ház | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram