Close
Káosszal indul 2022: Több mint négyezer járatot töröltek az omikron miatt

Káosszal indul 2022: Több mint négyezer járatot töröltek az omikron miatt

Négyezernél is több repülőjáratot töröltek szerte a világon vasárnap, ezek több mint fele az Egyesült Államokból indult volna.

A FlightAware.com adatai szerint vasárnap este 20 óráig világszerte több mint 11 ezer járat késett és négyezernél is többet töröltek. Úgy tudni, ez utóbbiak közül több mint 2400 az Egyesült Államokból indult, vagy azon belül közlekedett volna.

A fennakadások oka az omikronban keresendő.

A karácsonyi és az újévi időszak jellemzően csúcsforgalmat hoz a légi közlekedésben, azonban az új variáns gyors terjedése miatt meredeken megnőtt az új megbetegedések száma az USA-ban,

a légitársaságok pilótái és légiutas-kísérői közül pedig sokaknak karanténba kellett vonulniuk.

Azok, akik munkavégzésre alkalmas egészségi állapotban voltak, nem szerettek volna túlórázni az ünnepek alatt, ráadásul sokan tartottak attól, hogy vagy maguk is megbetegednek, vagy ismét harcolniuk kell a járványügyi szabályokat megkerülő utasokkal.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

törlés | covid-19 | covid | omikron | járat

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram