Close
Tavaly tavasz után ismét a legszigorúbb korlátozási besorolásba kerül Kárpátalja

Tavaly tavasz után ismét a legszigorúbb korlátozási besorolásba kerül Kárpátalja

Ukrajnában február 11-től Kárpátalja és még további két megye kerül át a koronavírus-járványhelyzet szerinti legszigorúbb korlátozásokkal járó, vörös színkódú besorolásba – közölte Oleh Nemcsinov kabinetminiszter.

Kárpátalja utoljára tavaly tavasszal volt vörös besorolásban. Jelenleg két régió,

a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk és Rivne megye van vörös színnel jelölt kategóriában, a többi a figyelmeztetőnek számító narancs, illetve a jelenlegi legenyhébb kockázatú sárga színkóddal jelölt besorolásban.

Ukrajnában a tömegrendezvényeket, a bevásárlóközpontokat, a kulturális és sportlétesítményeket a vörös kategóriában lévő régiókban csakis azok látogathatják, akik felvették a védőoltás mindkét dózisát, vagy átestek a fertőzésen, illetve friss negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

A sárga és narancs besorolású régiókban ehhez elegendő az oltás első adagjának felvétele is. A narancs kategóriában lévő régiókban viszont a helyi vezetés szigoríthat a korlátozásokon.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

korlátozás | lesgszigorúbb | besorolás | covid | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram