Idén április első hétvégéjén tartják meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a tizenharmadik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből.
Úgy tűnik, a kávé továbbra is a világ egyik legnépszerűbb élvezeticikke, és az elmúlt időszak válságai ellenére is egyre nagyobb és színesebb a hazai kávépiac is. A szakma és a kávérajongók elsőszámú hazai nagyrendezvényén, a KávéBár Bazáron a kávévilág színe-java felsorakozik, beleértve a legújabb gépeket, eszközöket, a kávépörkölők legfrissebb újdonságait is.
A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az eszpresszók, filterkávék és különféle tejes italok.
Egyre több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni és hazavinni, de a hazai pörkölők közül jó páran érkeznek szuperexkluzív, limitált premierkávékkal – ezekből szintén tudnak a vendégek kóstolni is vásárolni is.
Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.
Bemutatkozik Molnár Attila és a Chemex közös fejlesztése, az innovatív ChemAer kávékészítő eszköz, amely széles közönség számára elérhető kávékészítő okoseszköz. A nemzetközi sportvilág ismert szereplője, Shane Tusup két gasztronómiai újdonságával is a KávéBár Bazáron debütál: a Black Diamond kávé és gin a standjukon lesz kóstolható. A világutazó blogger, Szűcs Péter (Peter’s Planet) a Coffee Talk Show egyik vendégeként mesél egzotikus közel-keleti és dél-amerikai kávéélményeiről, és hozzá csatlakozik Tóth Sándor, akinek Szekszárdon kávéháza, Costa Ricán pedig kávéfarmja van. Trendek, kihívások és lehetőségek – ezekről beszél a szakma a Kávésztorik-kerekasztalnál is, de több bemutató és vezetett cupping is a program része lesz.
A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok a hétvégén
A két nap során számos kísérőesemény lesz a Millenáris indusztriális B csarnokában. Szombaton rendezik a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Az izgalmas és szórakoztató versenyen profi baristák mérkőznek meg, a nyertest pedig Athénba repítik a szervezők a júniusi World of Coffee expóra.
Vasárnap próbára tehetik magukat az amatőrök is ebben a kategóriában. Az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le, és a profik versenyéhez hasonló kihívást jelent. Szintén vasárnap jön az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával.
Szombaton este nyolc órakor zár a rendezvény, az utolsó két órában a Studio54 Bar Session zajlik, melyen az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a ’70-es ’80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verziói – igazi glam bárhangulatban.
Csúcsminőség nemcsak a csészében
A bárparty mellett limitált létszámú, de ingyenes vezetett kóstolókon ismerkedhetünk a legújabb italpiaci trendekkel – persze pohárral a kézben. Top prémium és újgenerációs sörök, rumok, és whiskyk is kerülnek a kóstolópoharakba. Különleges ízpárosításokra számíthatnak azok, akik részt vesznek a szombati kávé-csokoládé kóstolón, de a bean to bar csokoládék világáról vasárnap is lesz izgalmas kísérőprogram.
A kiállítók rengeteg termékkel készülnek, a látogatók érkezéskor BOS jegesteát kapnak ajándékba, és a rendezvényen a BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról.
A vízfogyasztás fontosságát hangsúlyozza az OGYÉI NETA Iroda Aqua Challenge programja is a rendezvény kiemelt partnereként.
A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény szombaton 10:00-20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00-18:00 óra között tart nyitva, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni Budapest egyik legjobb parkjában. A belépő elővételben is megvásárolható, és a szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségeit kóstolhatják meg a vendégek csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Bel-Buda kedvenc rendezvényhelyszínén, a Millenárison.
kávébár bazár | millenáris | program | ajánló | kóstoló | kávé
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!