Close
Ezekben a különleges kerámiaszobrokban az érzékek és az érzelmek találkoznak

Ezekben a különleges kerámiaszobrokban az érzékek és az érzelmek találkoznak

A kerámiaművészet egyedülálló megközelítését alkalmazva az alkotásokban túlcsordulnak az alkotó érzelmei, hogy aztán olyan kifejezőerővel törjenek felszínre, amelyek végül a tárgyakban esnek csapdába. 

Napokkal ezelőtt nyílt meg a Riding for a fall  nevű tárlat a Sokyo Lisbon galériában, mely Kazuhito Kavai első önálló kiállítása Portugáliában.

Kavai az egyik legtöbbet dicsért feltörekvő kortárs művész, aki új kifejezési lehetőségeket talált a kerámiákban. 

A műkritikusok az alkotásait rendre a legerősebb kifejezésekkel jellemzik. A szobrok szerintük

egyszerre dinamikusak, ugyanakkor törékenyek, mindent elsöprőek, szabálytalanok, kreatívak, szórakoztatóak és groteszkek. 

A művész számára azonban az alkotásai egyben önarcképek is, amelyek megfogják és csapdába ejtik saját érzelmeit és emlékeit. A kollekció darabjai Kavai gondolataira utalnak.

Minden szoborban benne van a vágyakozás, a nosztalgia érzése, az összetartozás vagy az elidegenedés, valamint az empátia. 

A kiállítás 2021. október 20-án nyílt meg, és 2021. december 12-ig látható a Sokyo Lisbon galériában.

(Forrás: Designboom, fotók: Sokyo Lisbon) 

szobor | művészet | Kazuhito Kawai | kortárs művészet | szobrászat

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram