Close
Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Ez a légitársaság és a Magyar Honvédség együttműködési megállapodásának egyik pontja.

Tulajdonképpen adja magát, hogy a magyarországi székhelyű, magyar vezérigazgató által irányított, Airbusokkal repülő Wizz Air, és az Airbusokat is üzemeltető Magyar Honvédség együttműködjön – és immár együtt is működnek.

A csütörtökön a Ferihegyi 1-es terminál történelmi épületében aláírt szerződés értelmében a honvédség Airbus A319-es flottájának személyzete használhatja a Váradi József Wizz-vezérigazgató szerint Európa talán legmodernebb pilóta- és légiutaskísérő-tréningbázisának speciális, az európai átlagnál szigorúbb programját, a kecskeméti katonai reptérrel pedig ezentúl a Wizz Air „taktikai kitérő repülőtérként” számolhat, ha például időjárási okokból a civil utasszállítók nem tudnak Ferihegyen landolni. Eddig ilyenkor Debrecen, Bécs vagy Pozsony volt az opció, ezek azonban messzebb vannak Budapesttől, ami nemcsak az utasoknak kényelmetlenebb, de a repülőknek is több tartaléküzemanyagot kell szállítaniuk, ami többletfogyasztással és több károsanyag-kibocsátással jár.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Légierő szemlélője

A sajtótájékoztató után két-két vadászgép kísért végig egy Wizz Air-es és egy honvédségi Airbust a mostanában gyér forgalmú ferihegyi repülőtér fölött.

Ez is érdekelhet:

Így alakulnak a mindennapok az új szabályok bevezetésével Ferihegyen

(Fotó: Kőrösi Tamás)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom