Close
Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Ez a légitársaság és a Magyar Honvédség együttműködési megállapodásának egyik pontja.

Tulajdonképpen adja magát, hogy a magyarországi székhelyű, magyar vezérigazgató által irányított, Airbusokkal repülő Wizz Air, és az Airbusokat is üzemeltető Magyar Honvédség együttműködjön – és immár együtt is működnek.

A csütörtökön a Ferihegyi 1-es terminál történelmi épületében aláírt szerződés értelmében a honvédség Airbus A319-es flottájának személyzete használhatja a Váradi József Wizz-vezérigazgató szerint Európa talán legmodernebb pilóta- és légiutaskísérő-tréningbázisának speciális, az európai átlagnál szigorúbb programját, a kecskeméti katonai reptérrel pedig ezentúl a Wizz Air „taktikai kitérő repülőtérként” számolhat, ha például időjárási okokból a civil utasszállítók nem tudnak Ferihegyen landolni. Eddig ilyenkor Debrecen, Bécs vagy Pozsony volt az opció, ezek azonban messzebb vannak Budapesttől, ami nemcsak az utasoknak kényelmetlenebb, de a repülőknek is több tartaléküzemanyagot kell szállítaniuk, ami többletfogyasztással és több károsanyag-kibocsátással jár.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Légierő szemlélője

A sajtótájékoztató után két-két vadászgép kísért végig egy Wizz Air-es és egy honvédségi Airbust a mostanában gyér forgalmú ferihegyi repülőtér fölött.

Ez is érdekelhet:

Így alakulnak a mindennapok az új szabályok bevezetésével Ferihegyen

(Fotó: Kőrösi Tamás)

wizz air | magyar honvédség

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram