Close
Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Ez a légitársaság és a Magyar Honvédség együttműködési megállapodásának egyik pontja.

Tulajdonképpen adja magát, hogy a magyarországi székhelyű, magyar vezérigazgató által irányított, Airbusokkal repülő Wizz Air, és az Airbusokat is üzemeltető Magyar Honvédség együttműködjön – és immár együtt is működnek.

A csütörtökön a Ferihegyi 1-es terminál történelmi épületében aláírt szerződés értelmében a honvédség Airbus A319-es flottájának személyzete használhatja a Váradi József Wizz-vezérigazgató szerint Európa talán legmodernebb pilóta- és légiutaskísérő-tréningbázisának speciális, az európai átlagnál szigorúbb programját, a kecskeméti katonai reptérrel pedig ezentúl a Wizz Air „taktikai kitérő repülőtérként” számolhat, ha például időjárási okokból a civil utasszállítók nem tudnak Ferihegyen landolni. Eddig ilyenkor Debrecen, Bécs vagy Pozsony volt az opció, ezek azonban messzebb vannak Budapesttől, ami nemcsak az utasoknak kényelmetlenebb, de a repülőknek is több tartaléküzemanyagot kell szállítaniuk, ami többletfogyasztással és több károsanyag-kibocsátással jár.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Légierő szemlélője

A sajtótájékoztató után két-két vadászgép kísért végig egy Wizz Air-es és egy honvédségi Airbust a mostanában gyér forgalmú ferihegyi repülőtér fölött.

Ez is érdekelhet:

Így alakulnak a mindennapok az új szabályok bevezetésével Ferihegyen

(Fotó: Kőrösi Tamás)

FOLYTASD EZZEL
Horvátország Covidteszttel segít a tőlük hazatérő turistáknak 
A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom