Close
Pár nap, és kezdődik itthon az év talán legszebb természeti jelensége

Pár nap, és kezdődik itthon az év talán legszebb természeti jelensége

Hamarosan érkeznek az éjszaka lámpásai.

Szentivánéj környékén minden évben egyedi jelenséget figyelhetünk meg az Alcsúti Arborétumban. A csodálatos élménynek ígérkező szentjánosbogarak tánca június második felében két héten keresztül élhető át, de természetesen minden időjárás- és bogárfüggő – olvasható az intézmény honlapján.

A pontos időszak még nem ismert – érdemes követni a hivatalos oldalt a friss információkért –, de azt már lehet tudni, hogy a rajzás ideje alatt mindennap 20:15-kor, 20:30-kor és 20:45-kor másfél órás vezetett túrákat indítanak, melyeken választ kapunk a legégetőbb kérdésekre:

  • hogyan világít a szentjánosbogár?
  • honnan ered az elnevezése?
  • milyen életmódot folytat?

Az arborétumba 21 óráig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet lépni, ám kizárólag saját felelősségre. A jegyár ebben az esetben sem változik, előzetes regisztráció az eseményre pedig nincs.

A pénztárban a szentjánosbogár-szakvezetésre ebben az időszakban 10–21 óráig vásárolhatóak meg a jegyek, a felnőttek 2400 forintért, a nyugdíjasok és diákok 1300 forintért látogathatják a helyet. A fotózás lehetséges, de kizárólag vaku nélkül, az arborétum kijelölt útvonalain.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

 

szentjánosbogár | látványos | program | rajzás | természeti

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szabad szemmel is elképesztően látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom