Close
Idén harmadszor tört ki a világ egyik legaktívabb vulkánja

Idén harmadszor tört ki a világ egyik legaktívabb vulkánja

Vasárnap délután kezdett kitörni a Kilauea vulkán Hawaii legnagyobb szigetén. Az Egyesült Államok Földtani Intézetének (USGS) tájékoztatása szerint a kitörést erős szeizmikus időszak előzte meg. 

A Reuters beszámolója alapján a helyszínen készült webkamerás képeken a vulkán kráterének alján repedések láthatók, amelyek lávafolyamokat generálnak a kráterfenéken. A hatóságok szerint a kitörés nem jelent közvetlen lávaveszélyt a közösségekre. Hozzátették azonban, hogy a vulkáni részecskék és gázok légzési nehézségeket okozhatnak a veszélyeztetett csoportok számára.

Az USGS szerint a kitörést erős szeizmikus időszak és a csúcs „gyors felemelkedése” előzte meg. Az ügynökség a készültséget narancssárgáról pirosra emelte, ami a legmagasabb fokozatú riasztást jelenti.

A Kilauea a világ egyik legaktívabb vulkánja egy nemzeti park területén található. 2019-ben kitörését földrengéssorozat előzte meg, aminek következtében több száz ingatlan semmisült meg.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty)

kitörés | vulkánkitörés | kilauea | láva | vulkán

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram