Close
Kitört a világ legnagyobb aktív vulkánja, a következmények egyelőre beláthatatlanok

Kitört a világ legnagyobb aktív vulkánja, a következmények egyelőre beláthatatlanok

Dermesztő látvány.

Figyelmeztetést adott ki az amerikai földtani intézet (USGS) a vasárnap kitört hawaii Mauna Loa vulkán miatt, mely a világ legnagyobb működő tűzhányója. Szerencsére a kiömlő láva egyelőre csak a kráter térségében került felszínre és a hegy környékén lévő települések még nincsenek veszélyben.

Mindazonáltal a Mauna Loa már okozott meglepetéseket: a kitörés intenzitása, valamint a lávaömlés mennyisége és gyorsasága hirtelen változhat, ezért a környéken élőket egyelőre csak fokozott óvatosságra intik, de még nem evakuáltak településeket.

Egyelőre nem érkezett hír, hogy a vulkán kitörése miatt korlátoznák-e az országba utazást és a légiközlekedést, de könnyen lehet, hogy nem kell sokat várni rá, amennyiben nem csökken a vulkán aktivitása.

A hawaii vulkánmegfigyelő központ jelenleg légi úton igyekszik felmérni a kitörés nagyságát és a vulkáni hamu jelentette esetleges veszélyt. A Mauna Loa egyébként 38 éve tört ki legutóbb.

(Fotó: Getty)

legnagyobb vulkán | vulkán | kitörés | hawaii | mauna loa

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram