Az amerikaiak nem törődnek a vírussal, óceánjárókra szállnak

Miami kezeli a világ óceánjáróinak legnagyobb százalékát – tökéletes kindulópont a floridai nagyváros, például a karibi utak esetében is. Az amerikai egyetemisták éppen az úgynevezett Spring Breaktavaszi szünetet élik, és annak ellenére, hogy a világméretű járvány az óceánjárókat sem kíméli, a fiatalok nem mondanának le az utazásokról, és megindulnak a vakációra. 

A fiatalok azzal érvelnek, hogy hónapokkal a vírus megjelenése előtt már lefoglalták az álomutazásukat, és hiába ajánlanak fel a társaságok későbbi időpontokat, akkor nem tudnának együtt menni, csak néhányan, úgy pedig nem ugyanaz az élmény. "Sok kritikát fogalmaztak már meg, hogy egyáltalán miért indulunk el... de döntöttünk. Ha betartjuk a szigorúbb fertőtlenítési szabályokat, sok bajunk nem eshet!"mondta egy húszéves egyetemista lány.

"Ha nem lépek kapcsolatba idegenekkel, akkor rendben lesz minden. És ha mégis kialakul a kontakt... mossunk kezet!" – nyilatkozta egy következő fiatal, mielőtt felsétált volna egy induló hajó fedélzetére. "A legrosszabb esetben két hét karantén!" – fűzte hozzá egy vakációra induló társa.

Érdekes megközelítések, tekintve, hogy a Grand Princess óceánjáró többnapos vesztegelés után köthetett csak ki Oaklandben. A háromezer-ötszáz főt szállító hajón huszonegy koronavírussal fertőzött embert regisztráltak, de ez a szám könnyen emelkedhet, mivel összesen csak negyvenöt embert teszteltek. Korábban a Diamond Princess hajón terjedt futótűzként a vírus. A Japán partjainál járó hajón csaknem hétszáz fertőzött utazott.

Ez is érdekelhet:

Minél hamarabb el kell hagyni Olaszországot!

A római magyar nagykövetség közleményben reagált a helyzetre.

(Fotók: Unsplash)

 

óceánjáró hajó | koronavírus | koronajárvány | koronavírus-járvány | tengerjáró hajó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom