Close
A koronavírus új hullámának terjedése miatt ismét a karantén bevezetése mellett döntöttek Pekingben

A koronavírus új hullámának terjedése miatt ismét a karantén bevezetése mellett döntöttek Pekingben

A kormány zéró Covid-politikája ellenére folyamatosan emelkedik a fertőzések száma Kínában. Pekingben emiatt múzeumokat és parkokat, Sanghajban kulturális létesítményeket és szórakozóhelyeket zártak be – adta hírül a turizmus.com.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint Pekingben kedden újra parkokat, bevásárlóközpontokat és múzeumokat zártak le a Covid-19 terjedése miatt, és több kínai városban újra elkezdték tömegesen tesztelni az embereket.

Peking hétfőn arra figyelmeztetett, hogy a pandémia legnehezebb próbája előtt áll.

A beutazási szabályokat megszigorították, így a Kína más vidékeiről érkezők számára háromnapos karantént írnak elő. Néhány lakos beszámolója szerint sok múzeum mellett az olyan, a lakosság körében igen népszerű helyszínek is bezárnak, mint a Happy Valley vidámpark vagy a Chaoyang park. A középületekbe pedig csak negyvennyolc óránál nem régebbi negatív teszttel lehet belépni.

Sanghaj is lépett, miután negyvennyolc új helyi fertőzést regisztráltak: a város tizenhat kerületéből hétben elrendelték a kulturális létesítmények és a szórakozóhelyek bezárását.

(Fotók: Getty)

kína | korlátozás | koronavírus | covid | peking

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram